• 瀏覽: 642,848
  • 回覆: 12
  • 追帖: 117
+452
一定要控制假新聞。
好多國家對假新聞都有懲罸法例。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-8 10:04 PM 發表
今日警察開槍制服個瘋狂駕駛者,裡面仲要有老婆仔女,班黃友就猛咁話警察開槍係錯....

真係反智到極點,個司機換轉響美國?恐怕佢全家已經成為蜜蜂竇.....
車上有細路,
仲瘋狂駕駛,
妄顧妻女性命.

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-10 09:35 PM 發表

係咪去漢奸店排隊買野?
漢奸店個老板, 將危機化為商機, 本是叻仔一名.
今次食人血曼頭都食飽.
不過有時去得太盡, 可能會有反效果.
賺得太多曱由錢, 會比曱甴反咬.

亦測試到在不犯法的情況下,
黃人吹雞仍很有號召力.

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-23 09:33 PM 發表

再玩落去,會唔會連長糧都無埋呢?求解答。
唔簽呢班人,
多數是合約制。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-26 09:10 PM 發表
又有人要找數,傳聞話會處置呢個反動組織已經有一段時間,現在終於拉開序幕

[頭條日報] 警方向陳皓桓發信 要求提供民陣收入來源及戶口等資料

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2057232/
來了,
一定要將淫子杰收監.

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-26 09:45 PM 發表

人妖做衰野係唔會留手尾,做親衰野都係俾晒姓陳果條友...
雁過留痕,
要揾一定有。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-5-1 12:36 PM 發表

呢個㕑房佬用甚麼處方先解到佢啲炆煮毒呢?
請給她再醉
晚風中依偎在醉鄉
請給她再醉
緊扼一刻別再追
原諒我沒法抵抗
台中歎一句
無奈我
已遭絲線操縱

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-5-1 05:04 PM 發表

今早荃灣西情況,好多人排隊做驗測。
今早十點幾去黃大仙廟拜神,
見到有成三百人排隊,
誇張呀.

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-2 09:12 AM 發表
睇完「走近大涼山」
同個藍friend講開
第時想去內地偏遠地區支教
唔知點先qualify....
原來唔只我地咁諗

QE,可以捐款支援的。

引用:
原帖由 naly 於 2021-5-16 12:38 PM 發表
  台灣無論藍營綠營都係反中, 一個係反統派一個係獨派, 所以藍轉綠機會好大, 而香港藍黃就係統派同獨派, 所以分化會比台灣更大, 但會少D藍轉黃的情況出現。 而黃綠根本都唔洗做實事, 只要反中就得。 而綠謍蔡的爛實在難以形容。 不過佢點都贏, 因為藍營唔團結, 立場搖擺。 加上綠營洗腦玩政治太勁。
  而台灣隱瞞疫情咁耐, 終於都爆發, 民進黨又多一樣威水野
缺水, 缺電, 缺疫苖, 爆疫.....
冥進黨都一樣會嬴的.

疫情剛開始, 爆十日八日就會慢慢降低.
缺電缺水就真大穫.
今年天氣真系乾燥, 五月都未必會落大雨.
不只蛙島, 連廣東省有些水庫已見底.

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-21 06:43 PM 發表
傻鴿,政府加出嚟交代喇,除咗呆毒支持黑爆外,仲有駐當地人員被呆民搞,人生安全有危險阿,要吠就吠菜婆喇

[頭條日報] 駐台辦停運港府斥台方干預港事 支援暴力示威者破壞雙方關係

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2078973/
2019年仲有一段故事.
當時兵慌馬亂, 無乜人留意.

經貿文辦:收威嚇信函 已通報台警方
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2215411/經貿文辦:收威嚇信函+已通報台警方

寄血衣給香港經貿文化辦事處 課審委員林致宇無罪
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20200630003506-260402?chdtv

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-22 03:05 PM 發表

這玩法真係勁,把400宗分比前幾日可能之前就天天過400,但呆蛙就唔在意之前只留意當天數字,,,呆灣民屎黨真係無得輸聽班呆蛙留言才好笑,辛苦長官呆灣加油天祐呆灣,仲話呆灣防疫藍波搵,,,,,呆蛙真係無得救
十蛙九騙。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-5-28 10:47 AM 發表

大家都有同一聯想
但點解燒流動檢測站而唔係燒固定檢測站
目的係咩就要警方深入調查
是長期營運的採樣站,
不用預約,
方便食肆,地盤工及一般市民去採樣。

因為是搭帳幕,
所以叫流動。
黃大仙廟側邊都有一個。
琴晚才去來。
燒得一次,必有第二次。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]