• 瀏覽: 619,533
  • 回覆: 83
  • 追帖: 130
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-23 08:14 AM 發表

渠王話職員累所以出錯哦,但又補穫話去地好專業哦
做假鈔都要好專業

熱賣及精選
引用:
原帖由 muihin 於 2021-4-24 11:26 PM 發表

WA !! 都話啦, OFFICE 就是佢個家... 人地唔俾佢入, 即是返唔到家, 要流浪, 唔怪得搬幾日都搬唔完啦, 原本要叫搬屋公司先可以... ..

佢是邊個部門? 有咩多空間俾佢放家具? 勁.... 佢部門應該都要被照顧一下...
警方有冇仄下是否有違法物品?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-25 08:39 AM 發表

今次條福佳玩嘢,其實連累埋其他人,你喺部門首長,見到張有5/6箱個人物品喺辦工地方嘅相,你會做咩嘢?
環保處收容廢物有冇先評估可否再循環?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-28 08:17 AM 發表

但如果有人喺終身監禁,個結果可能比人頭落地更慘,求生不得,求死不能
黎智英會係一個例子

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-28 08:26 AM 發表

嚟點就自己攞嚟啦,我希望毒黎長命百歲去做左這樣多好事就要係獄中好好享受下,建議去永生坐水飯房日日對著3面牆一道閘天天人生更精彩
黎智英上半生是一個勵志故事,隻身逃離共產世界,投奔英國租界,乘著中國改革開放,美國低中端製造業外移,在製衣業打出名堂,也憑藉配額制度撈個盆滿鉢滿。

隨著針對中國的顏色暴動失敗,英國行將撤出這片生金蛋的遠東殖民地,美國乘時在香港建立思想改造工程,美英這對狼狽兄弟一拍即合,欽點黎某建立紙本傳媒,大灑金錢收編編採人員,廣納城中名筆,煽腥色和理非搶灘,藉此在回歸前渲染恐共情緒,拉攏一眾腦袋發熱,頭頂光環的所謂民主鬥士,名為支援民主,實則動之以利,把持不住者甘之如飴,久而久之泥足深陷沉淪腐化,成功牢牢掌握了輿論和社會喉舌,繼而將仇中意識廣植人心,造成兩代人數典忘祖,認賊作父。

成也蕭何,敗也蕭何,黎智英在美國支持下達成洗腦任務,儼如香港民主教父,但卻不知自已只是一個可以被犧牲的傀儡。

一失足成千古恨,回頭已是百年身。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-2 09:12 AM 發表

睇完「走近大涼山」
同個藍friend講開
第時想去內地偏遠地區支教
唔知點先qualify....
原來唔只我地咁諗

大涼山彝文歌曲

https://youtu.be/9PfbTRk-Gz0

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-2 10:13 AM 發表

如果咁樣,李呃人好快變李癲人
李呃人本來住大埔頌雅苑,九幾年搬咗去太子

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2021-5-2 12:03 PM 發表

以李呃人嘅政治背景, 邊個畀一大筆錢佢, 不言而喻。
辦大事先要齊家,金主識做

引用:
原帖由 dustin 於 2021-5-2 01:03 PM 發表

大家有無睇大台嘅歌唱比賽節目?我睇唔係因為佢地唱得好,相反,我係相了解下呢家啲年青人究竟自大自以為是到咩程度。
睇預告已經覺得大部份都有少少"甩皮甩骨", 樣唔掂靠唔到樣,咁即係要靠才華啦,但睇落又無咩才華喎。原來呢家呢代人,識跳啲核核突突有啲意淫嘅kpop舞,就覺得自己好有才華。又或者天生把聲幾靚,又覺得自己係人中龍鳳。

我最鍾意睇花絮,rehearsal 時有個女仔遲大到,個b ...
喺內地聽過好多街頭歌手,絕少走音,大部份都唱得十分動聽。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-2 04:27 PM 發表

頌雅苑,Y型居屋,當年幾十萬一間,你話條友冇做漢奸搵黑金,我唔信
當年三十萬左右,李呃人住我我哥樓上,不過居屋轉太子就富貴得多啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-3 10:45 PM 發表

內地係對印度仍然開放,仍然行緊5個1....何解要外交部去執行同中央政策相反既事?
香港有溶斷機制已經足夠,何況已經收緊左標準......
一則內地冇咁多印裔中國人,二則檢測流程嚴謹,三則隱性患者萬一流入社區,追蹤措施十分高效。

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-5-4 01:53 AM 發表

國安法有條叫篤灰保平安。

篤灰有減刑,但減都要有理由,唔通話佢篤灰所以減刑,就用退出政治無重犯可能做減刑理據。
菊花全哩種陰險小人,成個賤字鑿咗喺額頭,佢有義氣唔篤灰我幫佢挽鞋。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-3 11:21 PM 發表

這樣睇吧,澳洲人都禁止14天內到過印度的人去,就算自己國民都不能回國。
大事大非面前是否為一些人而影響到750萬人,,,如果這變種傳染力去到50%死亡率100%,我們仲比這些人回來嗎
係咪膠官唔想影響身在美英嘅子弟呢下?🙄

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-5-3 05:29 PM 發表

今日我家工人姐姐都去檢測左,好快。

唔知有無工人姐姐唔去檢測呢?
唔去,政府又知唔知呢?
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8390264-外傭周日或前須強檢-多區續有人排隊/
僱主唔知就抵死啦

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-6 01:18 PM 發表

之前好似已經坐緊警總條罪,呢條又加多10個月,全部分開坐,坐到咁上下,國安法又可以判,河童應該有排單獨囚禁,唔使旨意出嚟,人生更精彩
牢中午夜夢迴,只怨老豆老母冇好好管教自已

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]