• 瀏覽: 642,910
  • 回覆: 49
  • 追帖: 117
+452
報到

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-7 10:07 PM 發表

相信會有D驚人亂議員要走佬......
你指小石,孖潤腸定橙汁姐?小石拎左黃瓜咁多年的著數,係時候獲利回吐啦⋯⋯莫非呢批友有黑材料,唔走唔得,話時話田二蛇好似失左蹤?

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-4-8 02:50 PM 發表

因為而家D人學精左, 唔會實牙實齒報假新聞, 只會寫"疑" "傳"
再加埋用新聞豉油呢個檔箭牌

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-9 05:15 PM 發表

條友當日因為反水貨客過界言論而被炒,加上被炒時衹是見習期,炒咗之後有錢開集團連鎖店,你話佢咩底細,自己諗下
師兄你講漏左,仲有旺角狗叫團藏有利器被補,唔知點解可以甩身

引用:
原帖由 3848 於 2021-4-9 03:47 PM 發表
近期毒果又多番對警察的負面報道,又想造勢
係不嬲都有,只係無人留意同顯眼,各位阿sir要潔身自愛,唔好俾位對家入

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-4-9 07:14 PM 發表
我公司來了位新同事(中年),原來是小黃人一名,佢話唔會因為公司是藍而唔做,點都好過中資公司喎,佢住在深水埗嘅舊式樓宇🏢,返工坐港鐵🚇(是小黃人口中所講嘅"黨鐵",佢真是冇骨氣),仲話佢自己亦曾經去過2019年6月12日在金鐘立法會外的非法集結
睇番佢在Whatsapp📱的自我介紹,原來都是基督徒一名,佢之所以是小黃 ...
幸好祖國沒有讓西方教或其他教似愚港咁落地生根,否則後果嚴重

引用:
原帖由 p靈 於 2021-4-9 08:40 PM 發表

難怪頭先經過勁多人起岀面排隊,黃人d錢真係容易賺。
所以大叔直到呢刻都未推出燒賣盆菜或向老闆爭取自由基金去籌款係有D講唔通,黃人的錢係超易賺,不過呢間黃店咁窄,要逼爆有幾難,要排長龍都係易,話時話黃色物體好似鍾意幫襯的店舖好似係亂七八糟,睇來抽政治水去揾錢最實際

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-4-20 04:41 PM 發表

須然判得輕
但坐監的日子十分難過 有得佢受
仲比判社會服務令強得多

呢幾日日日都有漢奸曱甴暴徒判監
真大快人心
終於像樣了
不是有幾個群組嗎?新聞中話阿仔揾X,但最倡狂果個老豆揾X,定還是同一條友,後者好似癲好多但仲未捉到

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-4-20 05:49 PM 發表

咁又唔知個細女有冇能力接收佢兩老o既,
但睇兩老賣晒兩層樓, 所有錢俾晒個大仔, 又一心諗住跟個仔過去住(個仔唔係呃佢的話),
即係佢哋都未必會打算靠個女o架啦, 唔係到咗而家咁o既田地都想唔起自己仲有個女,
先唔講錢, 俾你係個女, 你條氣會順?
萬一第時大哥係英國撈唔掂的時又再向案中兩老拎錢,而兩老又再願意落疊時,又向細女打主意,細女會好受嗎?或者兩層樓只有細女幫手供但無份分錢,而家兩者咁搞法,綜緩可能係唯一出路,有沒有人追蹤緊呢單野,想知仲有沒有後續

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-4-20 07:32 PM 發表

所以我覺得佢兩老就算怨都只能怨佢哋自己同最鍚嗰個仔
我相信唔敢怨出面,話時話有沒有師兄師姐可以分享下同情細女定同情兩老多

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-21 01:26 PM 發表

發假誓就喺犯法,身邊同事作為好市民,主動向有關當局舉報罪行,又有何不可呢?
今日先爆左單黃鬼係宣誓後發生左篤灰潮,但暫時無後續

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-22 04:10 AM 發表

佢"得志"?唔好玩啦,出去問班正常人都唔知佢係乜水啦.....

唔好再幫佢免費宣傳了......
應該未曾得志,語無倫次會比較適合

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-22 10:33 PM 發表
"音樂噴泉啟用後的首次晚間表演吸引了不少市民到場打卡,亦有不少小朋友衝向噴泉玩水,有家長趁着天氣炎熱,專門帶小朋友到場玩耍。小朋友們不斷在水柱中穿梭,表現得十分開心。而當水柱加上七彩繽紛的燈光後顯得更加漂亮,市民紛紛取出手機來拍照留念。
不過亦有市民覺得噴泉過於單調,陳小姐稱水柱的起伏不多,而且水柱的反應較慢,直言噴泉比較沉悶。另外亦有市民認為音樂噴泉不值得浪費5000萬公帑。而觀塘區議員梁翊婷 ...
佢因為太重而不能夠借水柱升天,梗係弱啦,大叔有沒有去參觀

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-22 11:48 PM 發表

我睇左54個新手上路,所有發言都是官方和報紙路線,,睇嚟係文宣做野
佢地會不會係度招兵買馬,做文宣部主管😉😉😉😉😉

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-23 09:33 PM 發表

再玩落去,會唔會連長糧都無埋呢?求解答。
如果用意圖煸動對政府不滿的罪名去入佢,咁就精彩啦…職員拎唔肯,警察拎唔肯,當天清走唔肯,即管睇下點

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]