• 瀏覽: 619,985
  • 回覆: 5
  • 追帖: 130
支持大叔!跟住🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️

熱賣及精選
引用:
原帖由 054D 於 2021-4-7 12:54 PM 發表

鴉片戰爭原來原教材,係有話因為中國晚清唔清楚開放市場與英國出現貿易逆差,清朝又唔輸入鴉片所以攻打晚清。

咁都講得出,教比學生真係唔怕折壽。

基礎教育係保底教育,唔能夠比學生建立錯誤的思維。
呢段報道係早兩天日月報的頭條,突顯出香港兩大問題:傳媒同教育!一定要好好整治!

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-4-13 01:14 PM 發表

佢唔係我上司炳咗佢好耐
我星期五打完第二針科興
返工藍同事問我有無不適
我話食得瞓得咩副作用都無
咁佢哋就話預約
點知佢聽到死出嚟話科興外國唔承認
得中國承認
無得出國旅遊
連日本都去唔到
個刻真係想講粗口
好想話佢知我有得返大陸就得
日本留返你去
日本都唔知幾想中國遊客快啲過去,振興經濟,你話日本認唔認中國疫苗?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-13 12:12 PM 發表

尋日中午係太古坊又有黑色唔和平叫人簽字去又搵我,,我笑笑口問綠色和平關心核問題嗎,去話當然啦,我開口話中國呀(去如穫至寶)對面小日把核污水排入海你地點睇,,去就err,,
我個樣黑都唔似環狗份子點解成日搵我
係啦,佢哋自稱保護地球,日笨此舉咁都唔出力指責,直斥其非,叫我點捐錢支持?可憐的海洋生物呀

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-14 10:09 AM 發表

所以我傾向下屆立法會係90席足額提名,唔駛選全部自動當選....

係有點核突,但中央始終都係要穩定為上,唔想建制因為爭位而傷和氣.....

法律界,教育界,衛生界必定由建制架啦(李國麟如果表明愛國的話或許可以連任,佢始終唔係激進果邊)....大主席呢隻鬼點會有第5組別的提名?
教育會唔會又係孽建完?唔想再見到呢個教育界敗類

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-4-14 04:16 PM 發表

佢入到閘我幫佢挽鞋
見大家咁講,我都放心啲!愛國者治港,打殘班犯民

主題標籤 #立法會
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]