• 瀏覽: 619,988
  • 回覆: 35
  • 追帖: 130
引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-7 01:10 AM 發表

媒體,包括有傳統的紙媒及出版企業,也還包括了各類社交平台及網上媒體。回歸後,媒體自稱有所謂的「第四權」,到現在,大叔仍然唔明,這個所謂的「第四權」,是由誰授權?又由誰可以制衡?

得媒體者可以得天下,就連佢老尾選總統都不能倖免。君不見傻侵被媒體禁言了,或多或少影響了一場大選的結果!國內對於媒體,早已視之為需要恆常整頓的大環節,無他,因為作為一個有14億人的國家,對媒體管理一有鬆漏,就會影響民生民情 ...
快D搞好呢班人就更好了。

熱賣及精選
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-7 09:13 PM 發表

國際標準😏
班死PK最叻米話人地個政府係民選,有人民受權,做乜都有民意基礎。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-9 10:36 AM 發表

啲家長死㗎唔會用腦,係我!我一定問老師做呢啲無聊題目好處係邊?
家長好多因有人質起佢哋手上,好多時都無奈忍氣吞聲。佢寫花你操行,比分唔手鬆都會影響人質日後昇學。

引用:
原帖由 小查理 於 2021-4-9 08:07 PM 發表

黃人永遠都犯同一樣嘅錯,就係岸久舞藥衣。柒完可以再柒,排隊去龍門/渣哥食junk food,送錢俾人使兼唔熟開年盤菜。次次都同樣做埋d無智慧行為。真係冇辦法,正常人唔會理解呢d發自內心嘅柒。一直以來佢哋好似俾人落咗降頭/吹眠咁條件反射,一件好小嘅事可以觸動到佢哋嘅神經,已經好多好多次。有冇心理學權威研究吓班人究竟嗰腦裝緊d乜嘢
諗深一層某些東西佢哋都可憐,面對唔到自己錯起邊到,又離不開香港,要日日起到搵心靈慰藉,比網軍帶風向起鬨,實質什麼都做唔到個D錯敗感有增無減都係一種折磨。嗰班搞屎棍真係落十次地獄都唔夠,班畀人洗腦嘅希望早日醒番。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-10 10:56 AM 發表

我現在這樣諗,能見證到中國繁榮昌盛我就更加開心,能見到國人安居樂業國泰民安就更加更加開心,,,,,嚟2年更讓自己明白有國才有家
我哋呢一代60,70後真係見到好多中國和香港的興衰。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-10 12:54 PM 發表

今日楊局長的表現真係對答好好,將檢測責任擺番落教師果度....

佢地班黃師死都唔去檢測嘛...死都唔去打針嘛...咪繼續六分一人上堂囉,部份中小學自動走去做教師檢測去換全體復課半天,睇下果班仲要六分一人上堂既學校的家長會唔會俾壓力D學校....

楊局長做事係有條有理,完全唔俾機會班黃師入佢,相信中央會睇到,令佢更上一層樓.....
其實有D學校宜家分返上下午班面授課已經玩死D教師,有D放工都放成五點,全部返半日大約三點就可以收工了。以黃人自私心態,睇佢哋頂得幾耐。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-11 09:54 AM 發表

唔可以監管佢
可唔可以屏蔽佢呢d platform起香港睇唔到呢
一雞死一雞鳴,有時佢哋會起呢D地方比警察好多資料做野和証據。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-11 11:01 AM 發表

英國係咪真係咁缺錢呢?
係咁鼓勵香港人過去喎。

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8265778-【bno】新指引准配偶和子女分開申請-新伴侶可留英/
英國佬過兩日唔見人多申請就可能會出另一招,就係永續BNO就可以保留5+1移民英國權利不用立刻過去,不過續費就每年萬多元。大把傻人每年都比錢佢洗。再唔夠可能有香港身份證都可以申請。起碼有二百萬幻人去。未有BNO移民時都好多傻人走去續BNO。有保留5+1移民權利就更多傻人去。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-11 01:10 PM 發表

英角夠膽就可以話:凡有BNO,不用5+1 ,即到即比居留。無錢的人,英政府生養死葬。

一講完明天即刻大把曱甴過去。
咁樣英國佬點樣有錢代入袋呢?真係比你移民97時就做啦。宜家搵錢先係重點。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-11 01:31 PM 發表

當然明白英國的奸計啦!
唉,可惜曱甴那裡有錢呢?
所以提議英國佬每年萬零蚊咁陰乾班黃人。唔多又唔少岩岩好。

引用:
原帖由 muihin 於 2021-4-12 01:51 AM 發表

有可能頭幾日是"妹", 做勢, 起烘,
收錢收慢D已經有人龍啦。

引用:
原帖由 microstation 於 2021-4-12 06:59 PM 發表

目測食肆, 一半填紙仔,一半掃安心, 如為放寬人數而執行強掃安心, 可能流失一半客, 得不償失。
如果所有食肆都要用安心出行,請問流失個一半客會日日回家煮嗎?日日食外賣?見工夠未必請你,你都要比晒自己大量資料間公司,唔通你又唔搵工嗎?

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-4-13 09:04 AM 發表

我家附近那間大快活都卯人管理喎。
寫乜鬼紙仔吖,仲唔衛生,仲卯私隱。
個枝筆個個都接觸完,可能多菌都無人有,上手撩完鼻屎,去完大便都有可能。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-17 05:20 PM 發表

黑醫護想成個醫療系統崩潰,然後就出黎大大聲反政府.....
佢哋以為系統崩潰,佢哋可以獨善其身。無諗過到時先係全香港人

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-17 05:20 PM 發表

黑醫護想成個醫療系統崩潰,然後就出黎大大聲反政府.....
佢哋以為系統崩潰,佢哋可以獨善其身。無諗過到時先係全香港人心惶惶,到時香港無人能夠獨善其身。

主題標籤 #立法會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]