• 瀏覽: 642,811
  • 回覆: 54
  • 追帖: 117
+452
 來啦....

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-4-10 10:57 PM 發表

有網民發起爆買"阿布泰",來支持該店,咁先至引到咁多黃💩曱甴出來撐場
有可能頭幾日是"妹", 做勢, 起烘,

引用:
原帖由 naly 於 2021-4-14 10:59 PM 發表
  其實民主革命同之前的共產革命都係制造一堆暴民係度亂搞, 係就係一個講民主一個講共產, 但文宣方式同禍害都一樣咁嚴重。
  至於選舉方面, 李梓敬係兩頭草, 不過佢都退出自由黨, 自由黨呢D都未被封殺, 佢就更有機會參選。
唔夠人選時佢有機會...

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-14 11:08 PM 發表

我覺得應該唔好打,等BB出左世先。
據報導話個死嬰都有23,24週大。唔明白點解懷孕24週都唔知?咁奇怪?
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2047098/即時-港聞-消息-兩名30多歲孕婦接種復必泰疫苗後流產
同一疑問... 應該見肚啦, 佢又唔是細路,應該有常識掛.....

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-14 11:16 PM 發表

這樣要睇容海欣選唔選了,上年去話唔選的但事局變化大如果容選阿李生機會唔大,,因新民黨直選最多只分到2席,,現在新民黨應該容,李和陳嘉佩爭一席
E個姓容, 背景真是個問題, 而且佢可能有外國藉....

引用:
原帖由 影瞳 於 2021-4-15 01:41 PM 發表
本來想係淘寶淘把超迷你雨傘,結果一按購物,
出現因國家規定,未能送往所在地區,真係多得班暴徒。
師兄師姐們,知唔知有無方法運黎香港?
試下用私集... 不過, 有可能都是拍唔到......到時問下賣家, 可以用補拍郵費連結拍, 或者拍其他貨但發傘俾你....

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-4-15 02:37 PM 發表

會唔會係以下理由:
唔知個經手人係邊個。(因為常常做天使)
想落仔又唔想比錢。
想落仔同時又屈政府錢。

應該唔會👆真係咁衰掛?
E個可能性唔低, 成5個月, 外型都應該分別到啦,

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-18 01:07 PM 發表

阿差條女確診咗?有無消息來源?如果喺,佢有機會再進一步引起社區傳播,其實真喺要認真諗下啲飛機停飛及當地檢測的準確性。新聞報有4%輸入個案在第19日檢測先發現,如果有任何一單走漏入咗社區會好大鑊,外防輸入措施必需加強
首先是咪要改樽仔深喉唾液轉去由用快速...  21日內要交2次, 可能D人求其俾出來, 測唔到都唔出奇.....另外, 加多2次檢測啦....

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-4-18 09:41 AM 發表

呢位印度男子染上變種病毒,加上咁多南亞裔的人士都染病,點解南亞之父張狗熊唔出聲嘅
應該問佢...打算幾時走.... 到時燒到佢時 就未必走得到啦

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-18 03:10 PM 發表

果叉叉不是從dubai來港嗎?
  一班flight 已有26人...

印航班涉26宗確診 觸發「熔斷」禁飛港
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29833671&page=1&pid=534288751#pid534288751

另外,港府早前公布收緊民航客機的「熔斷機制」,本月四日由印度抵港的UK6395航班,已有二十六宗確診個案,連同初步確診累計約四十宗,已啟動收緊「熔斷機制」。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-4-19 12:49 AM 發表

剛剛喺b站睇到呢個喺國內的外國人,打完疫苗後喺度解釋國藥疫苗,都幾詳細。
https://b23.tv/0di7oF
睇完, 佢是咩國家的人?  

之後再CLICK入去另外睇2外國人, 剛好都是阿根廷人,1個上海,1個北京, 佢地好高興有得打,感謝有得打, 安排簡單就可, 北京果個之後受阿根廷TV 訪問.... 有比較就知, HK人的自作孽

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-19 08:22 AM 發表

打咁多落去身體會不會產生過量antibodies?! 😱😱
佢打得好密, 好似每針都無2星期就打....

引用:
原帖由 geometric 於 2021-4-19 09:27 AM 發表

師姐說對了, 矮少的蘿蔔又在造偽命題。根本佢地就是倒放射性輻水入海稀釋,而不是稀釋倒入海。所謂先稀釋,自欺欺人而已。

這幾天少了在線,有幾單新聞有少少在意:
1)東盟峰會,緬甸軍政府會派人出席。 名義上是解決緬甸局勢,但和軍政府同場出席,是否意味東盟承認軍政府的合法性?
2)社區發變種病毒2例,其中一例還要是載毒量高;究竟載毒量高的人,是不是首21天也是低含量,所以檢測假陰性,還是社 ...
果個變種病毒帶菌, 是咪在外國未有打疫苗? 佢之前有無可能是打左1針疫苗, 產生抗體, 拖延左發病....

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-4-20 09:49 AM 發表

其實我真係想快啲搞吓移咗民嗰啲就取消中國籍同香港身份證, 我唔想佢哋返嚟,
就算返嚟, 都只能做外國人, 唔可以享有任何權利, 可以為咗啲咁不着邊際o既理由出賣同背叛自己國家同祖宗o既垃圾,
根本就冇資格再返嚟, 唔好同我講浪子回頭嗰套, 我唔多信, 尤其係呢種咁o既人身上, 係冇浪子回頭o既可能
e樣野如果由阿爺出手會好D.... 等政府搞...好似e+個公務員簽聲明, 都未搞掂.... 佢地可能要等到2046 先....

引用:
原帖由 無爪的八爪魚 於 2021-4-20 02:22 PM 發表
襲擊清路障途人 工程判頭認傷人囚40個月

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210420/bkn-20210420133814745-0420_00822_001.html

更多勁爆猛料,請下載《東網》APP:
http://bit.ly/2w9ebqD
判得少.... 所有有關/因由在黑暴期間而被捉, 都應由5年起標....

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]