• 瀏覽: 619,982
  • 回覆: 17
  • 追帖: 130
引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-7 01:10 AM 發表

媒體,包括有傳統的紙媒及出版企業,也還包括了各類社交平台及網上媒體。回歸後,媒體自稱有所謂的「第四權」,到現在,大叔仍然唔明,這個所謂的「第四權」,是由誰授權?又由誰可以制衡?

得媒體者可以得天下,就連佢老尾選總統都不能倖免。君不見傻侵被媒體禁言了,或多或少影響了一場大選的結果!國內對於媒體,早已視之為需要恆常整頓的大環節,無他,因為作為一個有14億人的國家,對媒體管理一有鬆漏,就會影響民生民情 ...
#1報到

熱賣及精選
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-16 08:39 PM 發表

當時嚟到師兄姐有些提前幾粒鍾出門,而我算近都7點出門行返公司,識個朋友住黃大仙太古坊上班,去黃大仙行走油塘三家村坐船去西灣河再行返去 ,去話點都要返工
我記得當時大叔樓內有師兄要在中上環租酒店住。

我有朋友住大埔返北角,被迫在北角ibis住了一星期。

引用:
原帖由 muihin 於 2021-4-18 01:39 PM 發表

首先是咪要改樽仔深喉唾液轉去由用快速...  21日內要交2次, 可能D人求其俾出來, 測唔到都唔出奇.....另外, 加多2次檢測啦....
入深圳依家都不承認深喉唾液,擺到明人家認為你靠不住。
百佳陳少恥依然故我,死都不變。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-3 08:23 AM 發表

普京都好有喜劇細胞https://youtu.be/djYLXon_ph4
我鍾意堅哥 "下個問題" 那個表情

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-7 09:06 PM 發表

信中央,阿爺叫支持邊個我就跟阿爺指示
聽黨的話跟黨走

引用:
原帖由 kilohk 於 2021-5-7 10:37 PM 發表

G8,以為係粗口
普通話
G=雞
8=巴

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-5-8 11:17 AM 發表

360兄,要求你另張新店,講吓笑料

都係果句,胡煮食,你都係胡塗漢奸
今日y人嘈話郭偉強涼薄,我卻感謝郭生代我說出心聲:

數典忘宗的畜牲,學乜人講(孝)(義)?

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-5-9 11:34 PM 發表

咁睇啦, 如果一個撐黑暴嘅學生考第一, 係唔係就唔頒個學業獎俾佢呢?
肯定地講,佢可以去牠祖家領呢個獎,但絕對冇資格用  中國  或  中國香港  呢個身份拎獎。

引用:
原帖由 周猩猩同學 於 2021-5-11 12:20 AM 發表

我果區個福街區議員仲未下台。

佢係社區,我發覺好多黃9區議員都係社工
我果區,係隻臨老變曱甴的民協衰已完。佢冇做乜野出格事,只係選舉時掛五一口號。估佢一定攬住糧支不放。

雖然,(我相信)佢係為左選票,先痴埋去用黑暴口號來拉票。不過,咁已足夠將牠過往的努力一舖清袋。牠已被列入曱甴一族,永不超生。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-18 06:12 PM 發表

人生更精彩陸續有嚟
一早就要關起啲畜生啦,尤其果條木易3*木,日日出鏡講歪理,見到都眼火爆。
和平示威,你班能樣好意思講!
真係人無恥就無敵!

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-5-20 08:31 PM 發表

我聼過法援律師係有固定名單,並不是自由選擇。
可以在on list的律師中自選。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-22 07:00 PM 發表

我都話,日日唔同conclusion ,信佢一成,雙目失明
停台灣入境就慢澳門成日,

廣州一單確診就停曬成個廣東省就快澳門三拍。

陳少恥果腦係咩構造呢

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-22 08:54 PM 發表

果條友不嬲黃黑廢
牠依家直情係不掩飾,撕破臉了。

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-5-22 10:42 PM 發表

衞生署晚上一度公布明天起由廣東省回港須檢疫14天。 政府發言人今日晚上10時29分發稿表示,廣州荔灣區出現一宗新冠肺炎確診個案,香港特區政府正與廣東省政府評估有關情況,目前廣州市荔灣區龍津街錦龍匯鑫閣被調整為「中風險地區」,廣東省並未被列為「中風險地區」,回港易計劃的安排會暫時維持不變,稍後如有改變將會另行作出公布。

即刻轉軑
好心炒L咗條百佳局長啦,由黑暴到依家,次次都係佢的部門扯後腳,問責問責,請問條杏+橙的責問在哪裡啊?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-22 11:18 PM 發表

唔改又鬧改左又鬧,呢D咪刁民囉......
你講我?點刁法呢又?

未改先鬧,鬧到牠改,又算唔算刁呢又?

你又借我帖想挑罵戰,引版主關帖 @巴巴先生

主題標籤 #立法會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]