• 瀏覽: 642,765
  • 回覆: 7,322
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-5-6 10:09 PM 發表

牢中午夜夢迴,只怨老豆老母冇好好管教自已
唔係怨佢老母到底生佢做乜?佢老豆老母都走咗留底佢坐監喎,我覺得係佢父母精心培訓呢條小漢奸的,咁細嘅細佬有乜可能會對社會問題政治會有觸角?冇可能!我真係唸唔明為人母點解會親手將個仔送上條不歸路?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-6 10:06 PM 發表
仲有一點, 特首唔係大晒, 唔好話特首, 就算名義上真係大晒既港督, 都唔係想點就點. 一樣會受限於官僚架構

要係政府入面掃黃, 應該搵邊個做特首呢.
最佳人選~~~~~林鄭
原因~~~~佢係政府大嘅裏面邊啲係人邊啲係鬼佢會唔知?佢面對嘅坑有幾大有幾多心知肚明,只有佢先可以從容避過被下台!董先生就避唔到忍唔到了!

引用:
原帖由 kylohk 於 2021-5-6 07:57 PM 發表

最近仲對縱容連儂牆嘅食環署署長劉利群表示諒解,終於露埋底啦!
另一角度看,如果不劉利群的縱容,黃黑文宣就不會越發越大,所有牛鬼蛇神都以為贏硬,浮曬上面變得無所遁形。

咁呢個『縱容』是有心還是本意,唔敢講。但看到黑暴事件後,步步高陞。

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-5-7 01:38 發表

另一角度看,如果不劉利群的縱容,黃黑文宣就不會越發越大,所有牛鬼蛇神都以為贏硬,浮曬上面變得無所遁形。

咁呢個『縱容』是有心還是本意,唔敢講。但看到黑暴事件後,步步高陞。
咁都諗得出?!

但都係嘅,黑暴期間好多問題表面上要解決有好明顯嘅辦法,但政府偏偏唔做。如果唔係因為能力欠奉而係特登嘅大致上有依幾個原因:

1. 真係內鬼黎嘅
2. 時勢未啱
3. 以退為進,引蛇出洞,等班泛暴派以為有安全感繼續激落去,遲早走過龍冇得回頭先郁手

問題就係身為行外人有咩方法可以分辨出黎呢? 公度啲黎講,好似何志光無差別去鬧唔係最有建設性嘅。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-6 10:31 PM 發表

佢守到底線喎.
中央要求就係底線思維.

要係政府入面掃黃, 無一個比林鄭更適合既人選.
不能同意更多

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-6 10:46 PM 發表

算啦師兄,同佢再講落去都係晒氣...

睇下明年特首選舉結果咪知邊個正確囉......
同感,別有用心,不辯為妙

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-7 12:20 AM 發表

睇下印第安人睇下黑人再睇華人,嚟班海盜後代當然唔係人因去地係賊而係狼子野心冷血的
講開黑人
我唔明佢地有部分人咩心態
好似琴日起nyc有個黑人女人用個hammer襲擊2個亞洲女人
明明佢地黑人自己都比人歧視
點解轉吓頭又去歧視其他族裔呢?
心理變態嗎?😑😑😑

"世衛專家正檢視國藥和科興的新冠病毒疫苗臨牀數據。路透社周三(5日)引述世衛文件,稱專家對國藥提供的部分病人嚴重副作用風險數據「信心非常低」,但整體對疫苗預防感染的能力有信心。世衛免疫策略諮詢專家小組(SAGE)檢視科興疫苗數據後,亦稱科興缺乏有關疫苗嚴重副作用風險的部分關鍵數據,但認為能有效防止60歲以下者染疫。"

專家小組都咁政治思維??

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-7 07:17 AM 發表
"世衛專家正檢視國藥和科興的新冠病毒疫苗臨牀數據。路透社周三(5日)引述世衛文件,稱專家對國藥提供的部分病人嚴重副作用風險數據「信心非常低」,但整體對疫苗預防感染的能力有信心。世衛免疫策略諮詢專家小組(SAGE)檢視科興疫苗數據後,亦稱科興缺乏有關疫苗嚴重副作用風險的部分關鍵數據,但認為能有效防止60歲以下者染疫。"

聽朋友講,唔記得係馬拉定新加坡都買左科興疫苗,但就未打得,因為要等世衞批淮緊急使用,宜家只提供白皮疫苗。

所以嘛,點解世衞唔批科興全球使用可能同錢作怪,遲d白皮可能又話打過廢水就要一年補一針廢水增強劑,條數咁和味,宜家梗係提高廢水佔有率,科興就再拖下先啦!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-7 07:16 AM 發表

講開黑人
我唔明佢地有部分人咩心態
好似琴日起nyc有個黑人女人用個hammer襲擊2個亞洲女人
明明佢地黑人自己都比人歧視
點解轉吓頭又去歧視其他族裔呢?
心理變態嗎?😑😑😑
食物鏈下的心態,白鬼感覺自己高人一等,黑人就以為自己係白鬼這奴隸已解放係第二等,拉丁南亞覺得自己又比黃種人厲害,,所以係白鬼地方黃種人就係最底等的人種,,所以唔明還有這麽多人享往這些所謂民屎國家

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2021-5-7 07:29 AM 發表

聽朋友講,唔記得係馬拉定新加坡都買左科興疫苗,但就未打得,因為要等世衞批淮緊急使用,宜家只提供白皮疫苗。

所以嘛,點解世衞唔批科興全球使用可能同錢作怪,遲d白皮可能又話打過廢水就要一年補一針廢水增強劑,條數咁和味,宜家梗係提高廢水佔有率,科興就再拖下先啦!
阿斯利康咁多問題都咁快批,中國疫苗全球成40多個國家打左都要拖住先.....
世衛響登登重新加入下要向佢獻媚?
不過唔緊要啦,中國承認就得啦,到時入境內地的外國人要打內地發明或有代理既疫苗....

中國:打疫苗,個app送你小紅花😂😂
幾creative

引用:
原帖由 全職炒手 於 2021-5-6 11:03 PM 發表

如果你有留意中央對香港不斷強講話中,意思講香港有14年佔中,係因為香港產業單一,年輕人出路受阻,再加上政治因素,所以大灣區計劃係想透過融合來長遠解決香港問題,包括產業、經濟、年輕人未來。CEPA當年提出來係令陸港兩地企業經濟往來緊密,主要係提振金融海嘯後經濟不景,未去到大灣區粵港澳整體融合。
中央對佔中既解讀,並非當日先發現新大陸,而係對反對派既反駁黎。

無論係中央定香港政府,早係2003年就將融合視為香港出路。CEPA亦唔係單一政策。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-7 07:17 AM 發表

出面公海有呢段新聞,同一段新聞,另一個翻譯出嚟,只係話中國疫苗嘅「副作用數據不足」,完全係另一個意思嚟。最好搵番原版外文嚟睇。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-5-2021 23:30 發表

行得這麽前一定收唔少錢,毒品調查科應該跟緊去條水的,可能下星期去又走左佬的
今天親人在殯儀館守夜拜祭後回家,當巴士經過柴灣興華村2期已見警車救護車,回家再看新聞又變種殺到,,嚟條趴街丫叉當初話唔熟香港,但又尖沙咀,東涌,長洲趴趴走但想不到去走到柴灣放毒,,,嚟D趴街隱瞞行蹤散播病毒害慘750萬香港人,嚟班趴街真係死十次都唔夠賠
場戲還未做完,都未拉條蟲未落差廚,條蟲邊會走得咁快

另外印度seafood條傳播鏈已經散到去柴灣,萬事小心,特別喺老人家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]