• 瀏覽: 642,815
  • 回覆: 7,322
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 9-4-2021 13:34 發表
掃左阿x泰?
https://youtu.be/WG2QeuHjCQA
呢條粉皮今次比海關掃埸,條氣唔順,噚晚仲老屈話以前邊會搜埋貨倉。今日就比總貿易主任還拖,以往有試過執法時搜埋貨倉,加上啲貨分銷全港更加要搜。我心諗,你以前一個老散仲比人革走,高層做嘢唔通要你教?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-4-9 01:34 PM 發表
掃左阿x泰?
https://youtu.be/WG2QeuHjCQA
我住緊個區都有呢間野,海關掃佢地場,我個心不知幾涼快

呢隻曱甴今次大鑊,起碼坐10年8年,今次真喺人生更精彩。

但衹拉到呢啲小人物,連嗰條四眼西裝友都未繩之於法,國安處要加倍努力。

[頭條日報] 【荃灣武器庫】民族陣線成員盧溢燊認藏爆炸品 辯方同意監禁12年作量刑起點

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2042835/

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-9 10:36 AM 發表

啲家長死㗎唔會用腦,係我!我一定問老師做呢啲無聊題目好處係邊?
我就係好憎呢類題目,基礎嘢唔好好學,學埋呢啲燒腦。浪費時間同金錢!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-4-9 01:51 PM 發表
仲補咩貨,都會有黑心。

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-7 01:10 AM 發表
媒體,包括有傳統的紙媒及出版企業,也還包括了各類社交平台及網上媒體。回歸後,媒體自稱有所謂的「第四權」,到現在,大叔仍然唔明,這個所謂的「第四權」,是由誰授權?又由誰可以制衡?

得媒體者可以得天下,就連佢老尾選總統都不能倖免。君不見傻侵被媒體禁言了,或多或少影響了一場大選的結果!國內對於媒體,早已視之為需要恆常整頓的大環節,無他,因為作為一個有14億人的國家,對媒體管理一有鬆漏,就會影響民生民情 ...
好吖,我等緊

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-9 01:57 PM 發表

呢條粉皮今次比海關掃埸,條氣唔順,噚晚仲老屈話以前邊會搜埋貨倉。今日就比總貿易主任還拖,以往有試過執法時搜埋貨倉,加上啲貨分銷全港更加要搜。我心諗,你以前一個老散仲比人革走,高層做嘢唔通要你教?
佢地嘅思維仲係停留向2019黑暴氛圍,一味老屈,唔覺得自己已犯法。

引用:
原帖由 ahmei 於 9-4-2021 14:48 發表

佢地嘅思維仲係停留向2019黑暴氛圍,一味老屈,唔覺得自己已犯法。
反之政府已經改變玩法,每次有老屈抹黑,必定即時澄清,不給機會對家不斷發烤

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-4-9 02:00 PM 發表

我住緊個區都有呢間野,海關掃佢地場,我個心不知幾涼快
  違規被拉, 抵啦

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2021-4-8 11:00 AM 發表
剛剛係沙田打完第二針科興,暫時一切正常休息中,因為針口太細,姑娘打完揾唔返個針口貼膠布,佢唔好意思係度傻笑!
打第二針唔洗等,登記完直接埋位打,休息處大約有70人休息;第一針約有10人等打。
這個實在太搞笑

以前捐血時, 支針管好粗, 所以見到疫苗支針, 真是幼到沒感覺

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-9 01:57 PM 發表

講開呢檔嘢,有d奇怪想請問各位師兄師姐,一個前低級關員有乜嘢能力喺咁短時間發得咁快開咁多shop,會唔會有外力幫忙?

近期毒果又多番對警察的負面報道,又想造勢

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-9 10:36 AM 發表

啲家長死㗎唔會用腦,係我!我一定問老師做呢啲無聊題目好處係邊?
家長好多因有人質起佢哋手上,好多時都無奈忍氣吞聲。佢寫花你操行,比分唔手鬆都會影響人質日後昇學。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-9 02:01 PM 發表
呢隻曱甴今次大鑊,起碼坐10年8年,今次真喺人生更精彩。

但衹拉到呢啲小人物,連嗰條四眼西裝友都未繩之於法,國安處要加倍努力。

[頭條日報] 【荃灣武器庫】民族陣線成員盧溢燊認藏爆炸品 辯方同意監禁12年作量刑起點

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2042835/
人生更精彩開始了,但認罫減1/3這樣坐得8年都要賀賀去啦

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-4-9 03:28 PM 發表

這個實在太搞笑

以前捐血時, 支針管好粗, 所以見到疫苗支針, 真是幼到沒感覺
捐血插血管嫲而打疫苗支針真係好幼的,,但,,但,,但猿人就例外哦去皮下注射好痛的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]