• 瀏覽: 642,543
  • 回覆: 7,322
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 kylohk 於 2021-4-13 10:40 PM 發表

始終兩面派順口過忠誠的廢物! 班人跳出黎雞飛狗走咁狡辯即係變相自認啦。
兩面派對共產黨來說相當於內奸

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-13 08:50 PM 發表

金主反而無影響,因為佢地識得閃開...中央都知有D地產黨一向都養唔熟,對佢地一早已經有提防.....
相反果班建制派有人以為林太真係會下台然後就可以捧個"曾生2.0"...結果有人買錯邊之下依家都好頭痕....

所以大口梁已經同佢個黨割左蓆....
我想講係地區層面泛暴派抹黑建制係無停過,正謀求換血東山再起。

資本來講殺頭生意都有人做。

引用:
原帖由 054D 於 2021-4-14 04:50 AM 發表

我想講係地區層面泛暴派抹黑建制係無停過,正謀求換血東山再起。

資本來講殺頭生意都有人做。
抹黑又如何?如果建制到時響立法會度做好事,你估班黃市民仲可以鬧得幾多年?

建制到時響立法會拖政府後腿的話,你估中央會唔會知?

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-4-13 11:47 PM 發表

田北辰石禮謙係兩面派
民建聯新民黨係忠誠的廢物

石禮謙做董事的公司 2019 年黑暴前突然撻訂啟德塊貴價地,刺激走資論

李慧琼都唔使發特首夢了
不過仲好,佢個款又軟又弱,擺明係另一個馬英九
哇...師兄...乜你講到咁白架.....

琼姐係老曾訓練出黎既.佢既"表現"自然係跟師傅一樣軟皮蛇,遇事就縮骨....
本身想先登立法會主席之位,然後再問鼎特首寶座,但黑暴期間咁既表現,中央已經知道呢班人係養唔熟.....
當老曾都驚訝何解新選舉制度如此保守,就知道中央無事前通知佢地,仲有無當佢地在眼內....

以前黃人政治冷感只係選泛民搞民主就算, 不過個班泛民係有D政治智慧, 同中央交流係無點輸過, 所以選舉制度一直都有放寬。 佔中之後黃人變哂政治狂熱, 直接落場幫D得個爛仔的投機分子, 無政治經驗的素人搞港獨奪權, 之後幾年就一直輸落去, 俾大陸越收越緊, 最後直接玩完。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-4-13 10:29 PM 發表

現在無東江水可能要一個星期供3粒鐘了,因為人口多了,人的生活習慣用水使大咗,買儲水桶有幾多地方擺都可買,錢不是問題。最後可能1O日供2小時水!
無東江水的話, 冬天直程要斷水. 香港個水塘儲量只夠四個月用...

今次劃區將黃區深水埗打散, 黃區天水圍劃左落唔黃區北區, 黃區屯門劃落十八鄉, 八鄉呢D鄉事派地盤, 黃區大埔劃落沙田源禾西貢北呢D較唔兼區域。

引用:
原帖由 naly 於 2021-4-14 07:00 AM 發表
以前黃人政治冷感只係選泛民搞民主就算, 不過個班泛民係有D政治智慧, 同中央交流係無點輸過, 所以選舉制度一直都有放寬。 佔中之後黃人變哂政治狂熱, 直接落場幫D得個爛仔的投機分子, 無政治經驗的素人搞港獨奪權, 之後幾年就一直輸落去, 俾大陸越收越緊, 最後直接玩完。
多X謝芒果佬囉....將呆灣劣質政治擺入黎香港議會......
芒果佬同長毛雖然爛仔,但佢地議政能力極強,政府法案佢地往往搵到弱點去提出黎....
但問題係佢地班徒子徒孫學到半桶水,連議政能力都未學識就話要棟支旗出黎選,結果成堆畸呢怪走出黎去污染犯暴政治生態,加上芒果佬晚期直頭話要用暴力,結果引發2019年的黑暴,中央點會唔出手?

芒果佬跟本就係搞死香港議會既罪魁禍首!!!

當黑暴時有中間人叫犯暴收手,同暴徒切割,有某大犯暴政黨話俾中間人知"我地已經收唔到手,返唔到轉頭,我地一番轉頭就會死"就知道犯暴已經無得救......

係友站bk見到搬來,日本仔真係好識做文宣包裝,倒輻射水都搞到咁卡通等人覺得無乜嘢

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-4-14 07:35 AM 發表
係友站bk見到搬來,日本仔真係好識做文宣包裝,倒輻射水都搞到咁卡通等人覺得無乜嘢

12257265 12257266
咪同當日黑暴將暴動浪漫化,漫畫化一樣......

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-4-12 08:41 PM 發表

現在香港雖然向下沉,但短期內香港還是爛船有3分釘。同時,中央沒有放棄香港,在經濟方面應該還有適度的支持香港。
因此,師兄不用灰心!衹要肯做肯捱,命運是靠自己創造的。以前我面對困難時,我總是俾自己信心,船到橋頭自然直!!!真的,我37嵗前有幾個死刼,但我最終還是捱了過來。
現在,我心中每每感恩上天的眷顧。因此,在這裡再次感謝上天的賜予!
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
多謝師兄鼓勵,我只係對自己行業,同對黃人同事好失望啫,有啲真係咪"唔係人"嚟,賤到我真係做咁耐呢行,都好少見到有咁賤,但我頂頭老細用SI(51) 口罩,我可以點?真係做到好無癮。

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-4-14 07:35 AM 發表

既然咁乾淨咁冇害,點解唔當食用水咁供給畀日本市民?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-4-14 08:09 AM 發表

既然咁乾淨咁冇害,點解唔當食用水咁供給畀日本市民?
咪就係~倒番落水塘比番日本人飲啦嘛

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-13 09:45 AM 發表

"環保"呢兩個字向來都係搵食技倆.....

果個瑞典少女今次有無話要罷課?
AL Gore今次有無抗議話要搞活動??
甚至香港果位頭油佬又有無出聲???
我都話囉,真係好似魁隆話齋:呢個世界死一半生物就可以救到地球........
油頭佬畀人拉左,暫時應該唔敢搞事
x色和平唔出聲嘅?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 13-4-2021 23:09 發表

所以見到嚟班人雞飛狗走坐監過精彩人生,我真係好感激中央,大破後大立希望香港從回正軌。
尋日林鄭串黑記的嘴臉真係睇到我幾高興,,還記得當日賤台利雞雅點樣話林鄭點樣打斷去發言而其他黑記點起鬨,,睇返尋日毒果黑記想打斷林鄭但比她完美ok,而在場無人敢哦哦,,,,,今時真的不同往日要比這二百幻+1的人知道,係香港揸莊人只得一個就係中華人民共和國
繼國安法後,再嚟完善選舉制度,任何反對派包括暴動派都知嚟緊無運行,成個政治氣候已經逆轉,所以黑妓再落力嘈亦嘈唔出咩樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]