• 瀏覽: 642,591
  • 回覆: 7,322
  • 追帖: 117
+452
作為中國人感到自豪💯🙋‍♂️

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 15-5-2021 22:55 發表

時鍾話醫一個新冠病人要200萬呆幣哦,現在落左新措施非法勞工都暫時唔晒錢醫怕去地瞞報,但強調係暫時哦
香港班傑青就自求多福啦,記得唔係返嚟香港哦,仲有個漢奸生和杜蟑螂
我個重點都喺班杰青,唔好死翻嚟,免得帶埋啲變種返嚟。

香港無炆煮豉油呆島有,喺呆島就算中咗招,有豉油香埋都比香港好

引用:
原帖由 有女萬事足 於 16-5-2021 00:16 發表

班仆街媒體成日都係小事化大 ,嗰班姐姐根本就係鍾意湊熱鬧,星期日一邊排隊一邊同姊妹吹水,吹完水檢測完咪跟住又又一齊玩囉。
今日經過幾個流動車包括東涌,尖沙咀,根本都冇乜人排。
所以愚港新聞,聽完都要自己分析下,就算正常少少嘅,都唔會報個full picture 比你知

檢測站有10%樣本陽性,
似乎台灣都隱瞞左好一段時間

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-5-16 12:16 AM 發表

班仆街媒體成日都係小事化大 ,嗰班姐姐根本就係鍾意湊熱鬧,星期日一邊排隊一邊同姊妹吹水,吹完水檢測完咪跟住又又一齊玩囉。
今日經過幾個流動車包括東涌,尖沙咀,根本都冇乜人排。
所以可憐的人總有可恨之處

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-16 07:38 AM 發表

我個重點都喺班杰青,唔好死翻嚟,免得帶埋啲變種返嚟。

香港無炆煮豉油呆島有,喺呆島就算中咗招,有豉油香埋都比香港好
最憎嚟班趴街到了什麼地方就話聞到豉油民屎空氣但有咩事就死返嚟搵著數,嚟班人賤到一個點
澳門要隔呆灣21日香港仲未跟呀

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-5-16 08:18 AM 發表
檢測站有10%樣本陽性,
似乎台灣都隱瞞左好一段時間
唔驗就無之前免費驗要過五關斬六將的如自己驗就多謝5000呆幣,,睇下今次爆變種呆灣可以點粉色太平,有些綠島黑媒話讓呆灣用2星期由3級變回2級警示,我就話過多5日直接4級封城啦

呆灣現況,去地唔知有無症狀帶菌者嗎,,萬華區檢測3-10%確診,這樣以道友勇專家的獨步推算呆灣最少70萬-220萬人確診

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-16 05:10 AM 發表

呆灣已經大幅收緊對港人的移民資格,就算你響果度讀書都未必有工作簽証.......
上次成功偷渡去高雄果5條友,呆灣"聲稱"話送左佢地去美國喎......
哇...乜原來偷渡去呆灣可以送美國單程機票?唔係咁著數下哇....連護照都無美國佬就肯收佢地免費出機票?呆灣佬當香港人白痴還是當美國佬傻B??

做人血饅頭,一向都係俾人食架 ...
呢五條友被消失,黃人從來都冇出來發聲話生要見人,死要見鬼。

引用:
原帖由 y98141 於 2021-5-15 12:21 PM 發表
浪漫
我一直都認為這是中國的軟實力,這種源遠流長的文化,帶出令人神往嘅境界。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-15 10:40 PM 發表

有啦去老尾,成架包機去左阿三原來打開機艙得500隻呼吸機,真係多謝晒囉,,我地國家都捐左20000隻呼吸機啦仲話有須要可再捐
上次睇新聞片,空運落貨,成個卡板,放得十幾支氧氣長鐵桶咋。唔知充左氣可唔可以上機。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-15 08:51 PM 發表

唔係無可能,係上過去都唔掂 ..
俾人彈鐘,所以返落黎?🤔
巷人以家啲水平唔係低成咁啊?!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-16 08:48 AM 發表
呆灣現況,去地唔知有無症狀帶菌者嗎,,萬華區檢測3-10%確診,這樣以道友勇專家的獨步推算呆灣最少70萬-220萬人確診
我唔恥笑佢哋,只希望快啲封呆灣航班又或者跟澳門加強檢疫期

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-16 08:48 AM 發表
"無症狀感染者"同"還在潛伏期內檢驗不出"係兩回事嚟㗎喎……

大規模檢測就係要搵出無症狀感染者以截斷傳播鏈。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-5-15 11:29 PM 發表

香港今次暴力暴動我認定係臺灣攪嘅,佢帶起風啲傻人又受到引誘搵快錢,係臺灣攪嘅一定係臺灣攪嘅😡😡
我見到有台灣公司嘅公告,要求員工戴口罩同寫體溫表,最後果句係---缺一不可!!!!!黑暴
仲唔係呆灣搞出來

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]