• 瀏覽: 642,583
  • 回覆: 7,322
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 hanE 於 12-5-2021 23:27 發表

投票俾佢哋嗰啲先係垃圾!
投比佢班人,根本都喺一樣思維,吃喝玩樂,之後怨天怒地,全世界欠咗佢

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-13 08:22 AM 發表

早就訓咗囉😂😂😂,今朝睇到hanE回帖,精神抖擻👍👍👍
所以你要出多點美食貼,行山美食介紹下香港,等內地同胞通關後可來香港活動活動下

引用:
原帖由 hanE 於 12-5-2021 23:34 發表

由得菜婆玩吓先!可能登陸呆灣嘅係救援人員。
解放軍海軍醫療隊,登陸基隆,直奔台北,支援台灣抗疫,聽到都開心

呆灣抗疫點解話自己藍波搵真係名不虛傳,,會長確診一傳10,但過了2天緊密接觸者150人只核酸了60幾人

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 13-5-2021 08:23 發表

現在偷渡更艱難的了也遇上休魚期風險極高,船家都唔會做,,有錢無命享
接完生意後,再同海警報串領償就有人做

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 13-5-2021 08:24 發表

所以你要出多點美食貼,行山美食介紹下香港,等內地同胞通關後可來香港活動活動下
香討本地風景美食帖太多,在下的帖未必吸引,都喺多留大叔帖學下嘢先

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-13 08:31 AM 發表

接完生意後,再同海警報串領償就有人做
嚟條水有得諗但只可以做一次

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 13-5-2021 08:29 發表
呆灣抗疫點解話自己藍波搵真係名不虛傳,,會長確診一傳10,但過了2天緊密接觸者150人只核酸了60幾人
繼續堅持唔驗唔確診,就可以繼續做藍波揾

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-5-13 08:05 AM 發表

我一路都以為呢隊人係黃人。
呢啲人係掂嘅,大陸啲節目自然會搵佢地架啦,唔需要議員幫手。
你肯人哋都唔制,呢隊嘢基本盤係黃人,北上發展就係自斷基本盤。如果北上發展唔理想,但基本盤又斷埋,咁咪食得💩

引用:
原帖由 迷失一號 於 2021-5-13 07:49 AM 發表

其實真係唔洗理班友講咩!班友每個話題都講一,兩個星期見冇咩人理就自己收皮!!強檢,疫苗,圍封,新彊,阿X泰爆買,毒果爆買…每單頭個段時間都聲大大,又點又點!!之後就自己收皮!!
老美預3億美金打輿論戰,全霉要杯金一定全面配合。
日日煲大眾就入腦架啦,真係要有技術反擊先得。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-13 04:46 AM 發表
"大律師查錫我表示,現時案件由警隊內部調查,這樣的處理方式並不理想。他解釋,若最終調查後涉違法行為、而蔡被控告,不會惹來爭議,但若最終不涉違法、僅警隊內部警告,市民便會質疑是否放他一馬、警隊是否偏私,這無助挽救警隊聲譽。他認為,若警務處長或特首在意市民對政府的觀感,應找第三方獨立機構負責調查,「因公義不止要實踐,還要彰顯於人前」。"

講出黎都笑死人,蔡sir只係去非法按摩場所,又唔係犯法 ...
睇下呢單野會引到啲乜野牛鬼蛇神出來。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-5-13 07:53 AM 發表
Executive日記——葉劉開聲 促港府幫Mirror北上發展

人氣男團Mirror及Error受全城追捧, Mirror呢幾日開演唱會,一票難求。立法會議員葉劉淑儀昨日喺立法會大會話,既然Mirror同Error咁受歡迎,政府應該幫下佢哋北上發展。

民建聯議員劉國勳係立法會詢問邱騰華,當局有沒計劃協助本港電視台營運者開拓粵港澳大灣區同內地市場。葉劉就追問,既然姜濤、Mirror同E ...
真係唔知葉劉攪乜.
佢睇過呢班人表演, 真心覺得佢地好到要推介俾國內?
定只係順口抽水?
香港唔係已經好多藝人已經回國內發展?
容祖兒都上咗姐姐啦.
呢D野駛乜政府幫? 唔通政府出面要求人地請邊個邊個上邊個節目?
係好既, 有合作價值既自然有人搵.  

葉劉有時講/做既野真係令人覺得走火入魔.

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-13 08:29 AM 發表
呆灣抗疫點解話自己藍波搵真係名不虛傳,,會長確診一傳10,但過了2天緊密接觸者150人只核酸了60幾人12339210 12339211
呆灣呢啲成功防疫經驗無得參與WHA分享比全世界真係無天理

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-13 08:07 AM 發表

所以知道葉劉點解上唔到位啦,有時真係蠢唔係扮的
如果背後冇合理理由,
咁做唔止係蠢.
事實上我唔相信佢係蠢到咁.

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-13 08:35 AM 發表

繼續堅持唔驗唔確診,就可以繼續做藍波揾
其實我覺得佢哋從頭到尾都唔肯做普篩係因為普篩試劑一路都唔夠, 而且為咗粉飾太平, 好似當年SARS咁,
都係去到完全冚唔住先爆出嚟, SARS嗰陣又係民進黨執政, 傳統係咁, 政治抗疫, 舊年死o既人數好似多過平時,
會唔會又係當晒其他病死, 唔計落新冠度, 加上擴散咗成年, 其實可能真係達到群體免疫都唔定

今朝先睇到柯P話佢哋個陳時台部長而家踢咗疫苗個波落啲市長度, 要佢哋自己諗辦法去搵疫苗,
好可能係因為民進黨自己唔可以打自己臉去搵大陸買疫苗, 所以叫啲市長自己去搞,
咁到時就算真係班到返嚟, 都唔會搞到佢哋自己變"中共同路人", 不過我唔希望跪台辦再跪台,
上次唔係被人鬧到仆街, 福建都唔會收返個單方面開放通關俾台灣, 可以單方面俾台灣通關, 點解我哋連深圳都返唔到