• 瀏覽: 642,610
  • 回覆: 7,322
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 kylohk 於 2021-4-7 05:32 AM 發表

好多反中港人仲未識驚,以為現時唔反制對佢哋就一定安全。

始終港府現時搞緊政改已經會忙佐成年,仲未輪到郁佢哋! 好多人就算親中人士都冇想像個今個政改會出咁辣嘅招,到時可能會有更好嘅戲睇啦。
中央做野向來都係一步到位,而且會殺過措手不及.....

有D建制人繼續痴埋地產黨度吧...睇下中央會唔會對付佢地....

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-4-7 05:57 AM 發表

支持大叔!
我喺兩極經濟體有一個回貼,都持同樣嘅觀點,而家系三軍未動,輿論先行。而鄉港直情是“第四權”橫行無王管!造就今日愚港“政治神教、選舉第一”的泛政治化現象。全霉始終是鄉港現時的隱患之一,應該清算了!
假新聞,假消息,假留言.....全部都係古惑人心既行為......

報到!媒體一定要清算!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-7 01:10 AM 發表
媒體,包括有傳統的紙媒及出版企業,也還包括了各類社交平台及網上媒體。回歸後,媒體自稱有所謂的「第四權」,到現在,大叔仍然唔明,這個所謂的「第四權」,是由誰授權?又由誰可以制衡?

得媒體者可以得天下,就連佢老尾選總統都不能倖免。君不見傻侵被媒體禁言了,或多或少影響了一場大選的結果!國內對於媒體,早已視之為需要恆常整頓的大環節,無他,因為作為一個有14億人的國家,對媒體管理一有鬆漏,就會影響民生民情 ...
"改革親中媒體,加強網絡及紙媒文宣"

呢樣野真係要逐步黎,始終西方的造謠手法已有過百年歷史......

morning

支持!!

引用:
原帖由 大魚魚 於 2021-4-7 07:22 AM 發表
支持!!
唔該大叔
跑過來支持
好好運動

ps傳媒一定要整頓!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-4-7 07:03 AM 發表

假新聞,假消息,假留言.....全部都係古惑人心既行為......
要同教育一齊雙管齊下
因為一街蠢人同個腦未開發果d🐸🐷
咩假野都信以為真

引用:
原帖由 geometric 於 2021-4-7 06:36 AM 發表
支持大叔!
我認同大叔大叔所講,究竟是誰賦予所謂的第四權?
媒體只應是中立報導事實的真相,但在近二十多年被偷換概念為他們擁有監察社會的第四權。媒體自我授權後更恃惡橫行....
愚港很多這些偷換概念例子:
例如,立法會工作是協助制訂法例政策而不是監察政府;
偷換概念的目的,又是圍繞了一個權字。
看看現在洗了多年腦,鮮少有人質疑第四權的否正確說法。
同民主個概念一樣
係大眾市民賦予第四權權力掛?😏😏
然後d媒體又以為自己好勁乜都佢地話事

君不見
曱甴叫d人投訴吓,面書油管就封人account
唔like佢講d嘢,就禁言侵侵
所有平台都有呢個問題啊(包括呢度)
去到國家層面,呢個國家唔鍾意你,就算係好正常嘅媒體都唔會報導喎⋯⋯

未來嘅資訊仲需唔需要靠一d媒體或平台去運作呢?人同人之間嘅溝通點先可以最淸楚、直接、冇雜質同唔會加鹽加醋呢?😏😏

我浄係想接收純資訊,自己會分析。唔想接收佢地d立場, stories, conclusions.....或者媒體早就淪為一個工具,遲早式微

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-7 01:10 AM 發表
媒體,包括有傳統的紙媒及出版企業,也還包括了各類社交平台及網上媒體。回歸後,媒體自稱有所謂的「第四權」,到現在,大叔仍然唔明,這個所謂的「第四權」,是由誰授權?又由誰可以制衡?

得媒體者可以得天下,就連佢老尾選總統都不能倖免。君不見傻侵被媒體禁言了,或多或少影響了一場大選的結果!國內對於媒體,早已視之為需要恆常整頓的大環節,無他,因為作為一個有14億人的國家,對媒體管理一有鬆漏,就會影響民生民情 ...
疲於奔命……到……

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-4-7 03:29 AM 發表
打殘班bbc, cnn, nyt, 大妓院喺香港嘅分舵,同埋影子(tvbbc, 毒果,毒臘腸 ,日月邪報,妖,歪k暴,膠tv。。。。。
一於來個冚家剷。
仲有衆xx, 端xx
仲有社交平台😈

報到

支持

報到報到。
真係好討厭啲所謂傳媒,佢地自甘墮落,不過我覺得有需求先有供應,有人鍾意聽假新聞,咪有人做假新聞囉...

支持大叔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]