• 瀏覽: 642,810
  • 回覆: 74
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-9 10:11 AM 發表

話男女同廁添
即係廁所應該係中性
等果d
LGBT乜Q入得放心😏
咁我入得好唔放心。。。
難聽啲講,有時見啲tom boy入女廁我都可能會諗多左...
呢啲野做過左火位,我覺得就等於歧視正常人。(我咁講可能俾人插我話點解LGBT唔係正常人)

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-9 10:22 AM 發表
希望判佢地坐監
https://hk.yahoo.com/home/涉瞞疫蹤-印男菲女明天提堂-214500071.html
我希望踢佢地返自己老家

引用:
原帖由 hanE 於 2021-5-9 01:10 PM 發表

選佢嘅先係弱智!
無錯,佢出黎選真係好醒,家下幾嘆~

引用:
原帖由 kylohk 於 2021-5-9 04:19 PM 發表

有冇留意到奧巴馬上台後西方世界先開始大大宣傳女權、少數族裔、性取向等等嘅權益呀?

係咪當時啱啱有金融海嘯,啲大集團好驚普羅大眾會醒悟,開始留意佢地壟斷、搞到社會嚴重貧富懸殊嘅惡行,所以要設立啲偽名題黎轉移視線? 爭取依樣嗰樣平權可以滿足大部分人嘅正義感、使命感,但唔會影響啲財團嘅利益。
會唔會係咁呢:
個個都為自己利益,爭取呢樣嗰樣,啲人咪唔會團結囉。divide and conquer 😂
背後利益集團繼續從中取利,從暗處利用啲無知貪心自私的人。

引用:
原帖由 friendchanli 於 2021-5-9 09:49 PM 發表

應該問下呢D代表選手,贏了會在場播國歌,佢哋咁唔老黎大陸,還會想贏個比賽嗎?。
黃人自私精好精架,贏左係自己架嘛。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-10 07:28 AM 發表

既然係咁,可以加d kpi比呢d教師嗎?😏直接可以影響佢performance rating😏😏
例如:每班zoom class要有幾多同學出席, 有幾多同學問問題,有幾多同學有參與polls.....每科平均分最少要幾多....etc.
咁可能個老師會恐嚇啲學生或者家長,逼佢地一定要做呢樣嗰樣。最好係網上授課的話就減人工😏

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-5-13 07:53 AM 發表
Executive日記——葉劉開聲 促港府幫Mirror北上發展

人氣男團Mirror及Error受全城追捧, Mirror呢幾日開演唱會,一票難求。立法會議員葉劉淑儀昨日喺立法會大會話,既然Mirror同Error咁受歡迎,政府應該幫下佢哋北上發展。

民建聯議員劉國勳係立法會詢問邱騰華,當局有沒計劃協助本港電視台營運者開拓粵港澳大灣區同內地市場。葉劉就追問,既然姜濤、Mirror同E ...
我一路都以為呢隊人係黃人。
呢啲人係掂嘅,大陸啲節目自然會搵佢地架啦,唔需要議員幫手。

引用:
原帖由 ckm 於 2021-5-13 08:57 AM 發表

你肯人哋都唔制,呢隊嘢基本盤係黃人,北上發展就係自斷基本盤。如果北上發展唔理想,但基本盤又斷埋,咁咪食得💩
咪係囉,葉劉嗰陣係咪搞緊笑...

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-5-13 09:28 PM 發表

用海水沖廁即係要建立多一套鹹水供水系統, 如果一直冇用開嘅, 要全台灣省建立一套咁嘅系統係好花錢嘅, 而現有樓宇仲要重新駁多一套喉, 諗下都煩。
老美都係食水沖廁,所以加州有同樣問題😏

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-5-15 09:58 PM 發表

黑心都要講,台灣唔發生暴動真係冇天理,政府不作為,樣樣政治立場行先,依家先大爆(無法掩飾)算遲啦😒

2019香港黑暴唔少得台灣喺背後推波助瀾,就算台灣發生暴動都係自己作嘅業雖然疫情持續唔好受,但經歷過黑暴,我始終覺得人心變壞比病毒更可怕,台灣人都應該經歷一下黑暴嘅滋味...

不過無論點都好,希望阿爺可以好快順利收復台灣
呆灣行民主專政獨裁,菜婆暗裡消滅反對聲音,又用傳媒同其他方法搞到啲呆蛙呆哂被洗哂腦,所以咪無暴動囉~

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-17 08:28 PM 發表
一星期唔夠大停電2次,如果在香港發生,肯定又要人下台,但呆民接受能力高,應該無咩嘢會發生

[頭條日報] 電廠機組故障一度停機 台灣宣布部分地區緊急停電

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2075232/
呢啲就真正順民啦…呆到爆。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-17 08:51 PM 發表

唔知班追求炆煮豉油的愚港人,到咗呆島後喺咪都一樣已經呆化了呢?
我識的黃人話,呢啲係信任政府的表現。
好明顯係被洗腦的白痴。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-17 08:54 PM 發表

我反而覺得有點似小時候回鄉時,三幾日就有一晚停電,要點住蠟燭食燭光晚餐,幾有氣氛阿
夏天啦,30幾度無風扇無冷氣 😏

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-5-19 02:31 PM 發表

佢地純真到,我唔忍心講佢知井外環境呀🥺 我又要用呢個圖喇🤣🤣🤣
如果佢地知道真相,可能會爆血管心臟病發。。。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-20 08:54 PM 發表
已經殺到入腫桶府,睇下幾時菜婆都中埋招,不過中咗都可以話無中,呆島咩假嘢都可以出現

[頭條日報] 總統官邸義工昨午通報確診 蔡英文檢測呈陰性

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2078278/
可能好似侵侵同金毛莊咁,中招等人同情

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]