• 瀏覽: 642,572
  • 回覆: 83
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 wantfunming 於 2021-5-18 08:01 PM 發表
恕我陰謀論:

我估記美國和民進黨係想利用台灣將病毒帶回去大陸,所以台灣一直掩蓋疫情,直到福建推遲放鬆防疫棤施比台灣后才公佈番疫情
中央點會唔知呆灣情況

引用:
原帖由 frmrom 於 2021-5-21 07:30 PM 發表

黑暴最猖狂之時,每當警察拉左班曱甴押去提堂,經常有狀棍乜野資料包括犯人名都冇嘅情況下到法庭搵控方白撞話要代表阿邊個邊個,表面上係提供免費法律意見俾曱甴,實情狀棍只係當佢地都係提款機,日後唔認罪要開審打官司收錢唔會客氣
有冇構成包攬訴訟?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-22 05:34 PM 發表

今次咁做好明顯係不滿深圳對香港入境隔離21日的回應...
睇黎港澳辦要協調地方政府的矛盾
使唔使講到個膠官咁正義?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-22 05:38 PM 發表

港澳辦什至廣東省政府邊得閒理你愚港政府,你封回港易喺你班愚港人回港要隔離,對內地人無影響,真喺理得你死
仲好,費事咁多人落嚟上返去,分分鐘走漏幾個隱性嘅,自我封關咪累街坊

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-22 06:20 PM 發表

未必是黃,但怕被黃人質問,不懂應對
咁咪唔好做囉

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-5-22 07:59 PM 發表

好多所謂國際公司,舊年到今年都係靠大陸的生意頂住,有啲唔單止頂住,而係生意非常之好,因為內地人都無得出國旅行,消費十分之勁💪🏻
聽到有啲黃友提起都感受到佢地嗰陣酸味,因為佢地嘅香港office有機會cut人😏
淨係賺匯水都肥仔啦

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-5-22 10:42 PM 發表
衞生署晚上一度公布明天起由廣東省回港須檢疫14天。 政府發言人今日晚上10時29分發稿表示,廣州荔灣區出現一宗新冠肺炎確診個案,香港特區政府正與廣東省政府評估有關情況,目前廣州市荔灣區龍津街錦龍匯鑫閣被調整為「中風險地區」,廣東省並未被列為「中風險地區」,回港易計劃的安排會暫時維持不變,稍後如有改變將會另行作出公布。

即刻轉軑
撻哂皮就唸住縮,為官視野狹窄,欠大局觀,又怕痕又怕痛,又要戀棧高薪厚祿,快啲一死以謝天下啦!!

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-22 10:49 PM 發表
跪低

[頭條日報] 港府突改稱廣東無列為中風險地區 「回港易」暫不變

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2079828/
老舉格!!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-4-7 01:10 AM 發表
媒體,包括有傳統的紙媒及出版企業,也還包括了各類社交平台及網上媒體。回歸後,媒體自稱有所謂的「第四權」,到現在,大叔仍然唔明,這個所謂的「第四權」,是由誰授權?又由誰可以制衡?

得媒體者可以得天下,就連佢老尾選總統都不能倖免。君不見傻侵被媒體禁言了,或多或少影響了一場大選的結果!國內對於媒體,早已視之為需要恆常整頓的大環節,無他,因為作為一個有14億人的國家,對媒體管理一有鬆漏,就會影響民生民情 ...
重複睇咗兩次大台新聞,張竹君醫生推打疫苗,聽到:我打咗復必泰,但當時鏡頭移開,唔肯定係咪張醫生講。

呆灣今日又追加170幾單確診俾上個禮拜,今日只得270幾單咋

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-24 10:25 AM 發表

🐸日日漏單,搵個好啲嘅樓面啦!😌😌😌
有冇啲係舊年嘅漏單?

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-5-24 10:24 AM 發表

如果呢個真係爆眼女
嗰班揞眼拍照既人真係瘀爆
喺醫院示威既醫護向全港警察道歉
南韓隻金義聖亦要向港人道歉不過大前題係粉報攞出証據証明呢個係當日示威既曱甴女
貴在堅持

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-24 10:31 AM 發表

有呀,有一單係2019年嘅,漏咗一孖大青!
期待同大師兄暢飲

引用:
原帖由 dustin 於 2021-5-24 09:15 PM 發表

應該就快有,好似玩遊戲咁,搵個桶裝漏水,裝到差不多滿要用水勺裝啲倒落第二個桶度,如似類推。呢家要保持住每日三百左右,"校正"到成個五月日日都近300, 要開始"回歸"到4月。。。3月。。。2月。。。1月。。。容咩易到2020年
今日又有二百幾追加

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-5-25 11:19 AM 發表

愚港人金菠蘿二世祖小娃娃的尿性,坐監以為是渡假,人生更精彩!當然人權最重要,點解懲教署唔好好服侍我呢?🤣🤣🤣
精彩人生,梗係要有星級配套啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]