• 瀏覽: 642,588
  • 回覆: 83
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-6 10:06 PM 發表
仲有一點, 特首唔係大晒, 唔好話特首, 就算名義上真係大晒既港督, 都唔係想點就點. 一樣會受限於官僚架構

要係政府入面掃黃, 應該搵邊個做特首呢.
港督權力空間大好多,有行政局做打手,有立法局做應聲蟲

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-6 10:11 PM 發表

嚟個傻龍唔知真傻定假癡,真係走得好前,其實現在國安現法正確,封你店面幾粒鍾然後登記在場所有人身份證,然後沒事拉隊走人,一星期圍封3,5,7日都幾好玩,,又可以登記有幾多黃人
哩樣嘢回歸前都好奏效,酒吧夜總會架步查牌,男左女右人妖企中間,等你班大哥咁風騷吖嗱

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-5-7 01:34 PM 發表

K一米的解讀:
阿三眼高手低,但執雞之心不死

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-7 04:10 PM 發表

其實,咁嚴嘅條件,都已經考慮胡塗煮食嘅「人權」(佢仲仍然係無罪,只係還柙),比佢盡埋孝道之餘,但同時亦落哂佢面嘅一個做法。佢只係去鞠個躬送埋最後一程,有師兄話連親自上香及同家人講句話都唔得,又有國安及懲教「侍候」,個場面難睇到呢............
虧佢仲有顏面見老豆,不過有嘢要留返拜山先再講。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-10 02:05 PM 發表

乜佢去咗咁多地方?!😱😤😱
嶼南塘福咁偏遠佢都有去?!

https://hk.yahoo.com/home/印度裔男子提堂涉隱瞞確診前行蹤-申請保釋被拒-051647639.html
塘福遊人多,又唔戴口罩

出部華為鴻蒙賀賀佢,雙喜臨門

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-12 11:29 AM 發表

對抗西方打壓中國及華為,出邊部?
切開嘅🍎🍎,有寓意?
唔知鴻蒙嚟先定毒果收皮先,香港收蘋果,華為切蘋果,都係好事

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-5-13 12:48 PM 發表

有興趣去睇吓烏合麒麟o既微博, 佢貼咗一堆人哋為咗49中畫o既圖同文宣, 你睇完會覺得完全同愚港啲曱甴文宣一模一樣,
仲有, 帶頭去學校獻花嗰個女人被人抓咗出嚟, 佢係之前四川老美大使夫人莊祖宜個friend嚟,
只能夠講, 老尾今次真係好急, 又搞咩呢?
就哩件事扯出幕後搞事嘅人,嚟一招回馬槍

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-14 08:05 PM 發表

我又預測,到果日(6月30日),YC又會到報攤及便利店排隊買報紙撐毒🍎
在下當日都好有誠意咁晨早去七仔撲咗本泣周執笠版,唸住同毒果收皮版湊成一孖,點知早輪執屋搵唔返,九成俾老虎當垃圾掉咗

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-5-14 11:09 PM 發表

飯兄好橙呀!😭😭😭
嗰陣大家傾開收毒果檔,唸住影本絕版po上嚟

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-15 06:49 PM 發表

報應囉,當年天鴿破壞澳門香港幾多人幸災樂禍呀,回想返係有報應的
天鴿嗰陣喺馬交,身歷其境,斷水斷電,好難捱,朋友組織援助隊,一呼百諾,本來準備好哂掃把垃圾鏟垃圾袋第二日行動,消息傳來,駐澳解放軍會協助救災,結果改咗後一日接手抬樽裝水上樓派,因為電梯浸壞未修復,又或者停電,好多老人同殘障人士出唔到街,仲有其他隊伍送飯同日用品。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-15 11:01 PM 發表

根本就係要一方有難八方支援,但香港有班趴街仲話人低死最趴街個帛金豪用大氣電波說這些話,,香港賤台質數幾趴街可見一斑,,香港個名比嚟班漢奸走狗賣國賊腦賤害慘
感謝飯兄為澳門出一分力,,,就回來幾年前山竹吹襲香港而杏花邨打的滿目瘡痍,其實好多建制區議會帶隊去清的當時我也有份,但這個趴街街道辦除狗見就Call晒毒果做去新聞  ,,正趴街
香港太多曾志豪哩類杏加橙,等天收!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-17 09:55 PM 發表

上半段關於無冷氣的日子,我等有經歷過的,當然不當一回事,但那些無冷氣會亡國嘅,就真的不易捱

至於第二段,有時未必人為做成,但如做得壞事多而未有報應,衹是運氣好可以擋得一時,但花無百日紅,當個勢稍為dup一dup,啲衰嘢就追住嚟。
幸福,唔係必然嘅……

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-5-18 05:35 PM 發表

這個好人性化, 那個城巿的地鐵?
係湖南長沙市

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-18 11:56 AM 發表

明天會更好
大叔兄不如做kol啦唔睇樣只開聲,雖然你風彩我還記得
係呀,大師兄有見地,立場中肯,出面太多看風駛𢃇嘅,我都冇再睇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]