• 瀏覽: 642,289
  • 回覆: 35
  • 追帖: 117
+452
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-4-23 08:18 AM 發表

還幸部份畸屎律政師覆核刑期,搞到班暴徒如坐過山車,搞完一輪最後都要坐,班棺唔知幫佢定害佢
又一塞翁得馬焉知非福。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-23 08:33 AM 發表

其實都唔識睇,可能只是某些團體的文宣如果阿爺文宣應該不會這樣千篇一律的,,再觀其行吧,風高浪急
呢D文宣好易幫倒忙,唔夠人性化,無順口的標題做唔到口頭禪,好似睇緊課本,沒有令普通人睇的吸引力。個班人D反中反政府口號叫得好順口,樓下捉棋阿伯,飲早茶老人家都入晒腦。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-4-30 06:56 PM 發表

我公司有班黃野幾個出去食都係填紙仔,但我有次撞到有個落單去食飯係掃安心出行的
有些中毒未深的,可惜朋輩是黃,一班人為咗存在感和有話題,比一個深黃帶著繼續黃落去。現今年輕人沒有自主能力,朋輩影響真係好深,佔中嗰年識一個讀中五的學生,自己講明唔可以去犯法,但最後都要到場打卡一次向朋輩交代。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-5-2 01:29 PM 發表

我好耐無去小型cafe了🤭
同埋全部會上網睇下係唔係黃店,廢事入左去周寫唔聚財,等陣我唔小心鬧黃人都唔知佢地會唔會加料。
黃友同印度,好都好沉迷精神勝利法🤔
精神勝利和阿Q精神其實無太大分別。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-2 04:30 PM 發表

所以話愚港人,真喺活得太自在,已經冇咗大局觀,個個只顧個人利益及權利
黑媒其實先係罪魁禍首,好多人都係比佢哋嚇到唔夠膽去打。

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-5-4 08:48 AM 發表

而有堆賣樓過去既家庭帶住800-1000萬

反而呢啲先最福齋,因為呢啲多數係推人哋啲仔女上,自己就松....
希望呢班人去到比人洗晒D錢做下等人。自己仔女就睇下個天點報比佢。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-5-4 10:21 AM 發表

而加過去果啲多數係達唔到以往移民條件,依加有呢個門欄低左嘅機會,無論身有屎、逃避現實、可以自高身價、發夢外國好嘅,都想博下,咪趕住走囖,以爲人地會好好對佢地。
咁外面的又唔會無好人,不過個天會唔會安排比佢哋遇到就睇佢哋做過D乜了。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-7 07:40 AM 發表

阿斯利康咁多問題都咁快批,中國疫苗全球成40多個國家打左都要拖住先.....
世衛響登登重新加入下要向佢獻媚?
不過唔緊要啦,中國承認就得啦,到時入境內地的外國人要打內地發明或有代理既疫苗....
宜家未有旅客起世界可以周圍去,D白鬼更係唔認國藥,科興等國產疫苗.
到可以旅遊時,佢地就會立刻批.邊個國家唔想有錢豪客到訪.

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-9 12:36 PM 發表

成班未畢業既大學牲見到區佬三萬起跳,好過打份工三五年都無呢個數,都係會鬥激去爭做議員......

好似果個弱智唯咁,夠係當區居民啦,結果又點?所有事項都御番俾對家......
推比對家唔洗自己做,都選舉時叫下反中就夠票有糧支。呢D工邊到搵。

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-5-9 10:22 AM 發表
大台體育新聞見訪問單車選手,又剪個黑暴logo shot過你睇,就係宣傳黑暴,對支持香港體育毫無意義!😖
應該問下呢D代表選手,贏了會在場播國歌,佢哋咁唔老黎大陸,還會想贏個比賽嗎?。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-10 07:28 AM 發表

既然係咁,可以加d kpi比呢d教師嗎?😏直接可以影響佢performance rating😏😏
例如:每班zoom class要有幾多同學出席, 有幾多同學問問題,有幾多同學有參與polls.....每科平均分最少要幾多....etc.
叫佢哋班主任每個月都要打電話給班上每一個家長聯絡跟進個學生成績和學習進度。等班家長直接煩下比D壓力和工作量佢哋更好。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-5-14 01:06 PM 發表

喺度整色整水,就話佢出入風月埸所,同該群組染疫有關就得,咩「人與人的連結」,一睇就令人起喺床上接觸喇,都多餘嘅
佢講留了幾個字,人與人的性器官連結磨合。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-5-20 11:25 PM 發表

佢背後果間循X衛理響黑暴時期幾乎所有旗下學校師生都有去整人鍊,唱x光,戴豬咀.....

佢地灣仔果間教堂更加係黑暴休息站.......
政府最好起第二個校網起間求其新校舍畀佢哋,然後攞去佢幅地起私家樓,地產佬實幫出政府手搞。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-5-21 12:03 PM 發表

歐洲應該未穩定,看看幾多“復陽”個案就知。

歐美以為打了疫苗天下無敵,連口罩都唔洗帶。

看來,過多一兩個月就會又爆到7彩。
佢哋諗著打了就無重症,唔洗死就當新冠係流感醫就得,不過忘記了病毒會變種,新技術亦未必頂得住變種病毒。到時先再算。

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-5-21 09:32 PM 發表

好多中學校舍樓齡五十年以上都未話要重建,睇唔到華英有什麼需要重建

最多比個標準校舍就算
收番佢幅地,搬佢去個D多屋村校網,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]