• 瀏覽: 5,940
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 chowcn 於 2021-4-7 08:21 AM 發表

重點在於弱肉強食,如果我把你放在饑餓的獅子群中,你可同獅子講你有生存權嗎?
野生動物食你係因為生存!

佢唔食你,佢會餓死。

如果你係荒山野嶺,你自己都餓,咁你捉動物充飢無可口非,但係你唔去打獵,你會死咩?

引用:
原帖由 dragontigergate 於 2021-4-6 08:43 PM 發表
這些美國仆街仲有面指責中國人食狗肉?可恥
人地食貓食狗都係為果腹醫肚啫,本質上同食雞鴨一樣,唔係話為取樂既
但啲西人為左炫耀打卡就殘殺野生稀有動物,完全係反人類、唔文明、未開化、無道德既

老尾班仆街嘅祖先係監犯海盜嚟,自不然會保留喜歡殺戮搶劫嘅本性

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-4-7 08:21 AM 發表

重點在於弱肉強食,如果我把你放在饑餓的獅子群中,你可同獅子講你有生存權嗎?
獅子食人係為充飢。鬼婆肆意獵殺各種動物只係為了炫耀! dklm

白皮強盜殺戮搶劫嘅本性

原住民為了糧食獵殺動物,絕對冇問題。
呢啲為了個人開心、刺激、攞威嘅行為同隻畜牲冇分別。🥴

這個賤人應該被先姦後殺然後攞去餵獅子老虎.

引用:
原帖由 加燦 於 2021-4-7 11:37 AM 發表
這個賤人應該被先姦後殺然後攞去餵獅子老虎.
I can't agree more

呢啲亦係白人屠殺有色人種之心態!

其他都算啦, 呢張圖, 咁多個黑人做BACK UP,
俾你用槍獵殺隻鹿仔, 有咩值得炫耀呢?

人類和動物都有不同生態圈,打獵其實闖入動物生態圈,無辜濫殺當樂趣,又唔係被攻擊自衛,打獵真是累積罪孽。

赤手空拳

用槍以為有幾威

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-4-6 04:56 PM 發表
不少國家及地區對狩獵行為都有法律限制,非原住民以娛樂為目的之狩獵行為備受爭議。美國有一名女獵人則認為狩獵十分高尚,更經常將「戰利品」上傳到社

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/b133f3d8e8c5e7782c713c6b45927de2/stheadline/inewsmedia/20210405/share_2021040519440694941.jpg
美國人做就造福人群,中國人做就世界敵人,所以話西人正仆街係無錯嘅

將會落無間地獄

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-4-6 06:15 PM 發表

吃狗不文明,打獵才是高尚行為,這是西方標準
係外國,狗係用嚟幫手打獵。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]