• 瀏覽: 23,268
  • 回覆: 305
+22
中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
西人很L怕給別人超趕

引用:
原帖由 ijkn 於 2021-4-6 04:33 PM 發表
西人很L怕給別人超趕
做得衰野多
驚中國報仇

將無秩序既世界打造一個秩序,咁又唔錯喎,唔怪得中國咁天下歸心

五十步笑百步

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-4-6 04:31 PM 發表
對中國及俄羅斯對歐盟的威脅與日俱增,德國國防部長克蘭普-卡倫鮑爾上周六(3日)警告,中國顯然想以自己的方式打造世界秩序,並迫使弱者以某種模式行事。她指,由對經濟利益的追求及對周邊地區的關注可見,中國是一個很有權力意識的國家。

克蘭普-卡倫鮑爾受訪談及對中俄的看法時表示,俄羅斯不論是常規武器還是核武方面都對德國構成明顯威脅,但中國雄心勃勃的計劃不同的是,想讓解放軍成為世上最大、最現代化的軍隊。 ...
..

附件

usa.jpg(33.09 KB)

德國就真係想征服世界!仲殺咗好多人添,有咩好意思係度講呢啲呀?你唔係唔記得呀?

太睇小社會主義思想了。

説什麼新世界秩序,由始至終都係市場主導,只是現在中國市場大有影響力就話中國想打造世界秩序,真係荒謬到極,輸打贏要!😤

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-4-6 04:31 PM 發表
對中國及俄羅斯對歐盟的威脅與日俱增,德國國防部長克蘭普-卡倫鮑爾上周六(3日)警告,中國顯然想以自己的方式打造世界秩序,並迫使弱者以某種模式行事。她指,由對經濟利益的追求及對周邊地區的關注可見,中國是一個很有權力意識的國家。

克蘭普-卡倫鮑爾受訪談及對中俄的看法時表示,俄羅斯不論是常規武器還是核武方面都對德國構成明顯威脅,但中國雄心勃勃的計劃不同的是,想讓解放軍成為世上最大、最現代化的軍隊。 ...
講到尾就係西方白人一直自以為高人一等,希望支配全世界,而家中國壯大,未有侵略其他國家就想老屈中國去合力打壓

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-4-6 04:33 PM 發表

做得衰野多
驚中國報仇
西人..又是白人至上,看不起黃人

其實係怕西人打造嘅世界秩序,冇得延續

過去幾十年
美國打造既世界秩序 就係呢個防長所講既迫使弱者以某種形式行事
歐美列強 咁多年黎
除左剝削之外
有無幫過其他國家建設過乜野
係歐美國家高舉人權民主自由
佢地身上既貴金屬 鑽石 咖啡
就係通過剝削第三世界國家得來
係中國以前 有邊個國家真係出錢出力幫助非洲各國脫貧發展

以美國為首既世界秩序
對於以巴衝突做過乜野
中東伊拉克 阿富汗 敘利亞 今時今日有幾多人係食唔飽著唔暖
每日都為自己條命提心吊膽

點解美國係聯合國度 屢屢都輸俾中國