• 瀏覽: 23,290
  • 回覆: 305
+22
我個人觀點系。我唔想統治任何人,只系唔想比人統治,自由自在

喺又點?!

和平秩序好過你老美霸權啦

引用:
原帖由 tomlee021239 於 6/4/2021 16:31 發表
對中國及俄羅斯對歐盟的威脅與日俱增,德國國防部長克蘭普-卡倫鮑爾上周六(3日)警告,中國顯然想以自己的方式打造世界秩序,並迫使弱者以某種模式行事。她指,由對經濟利益的追求及對周邊地區的關注可見,中國是一個很有權力意識的國家。

克蘭普-卡倫鮑爾受訪談及對中俄的看法時表示,俄羅斯不論是常規武器還是核武方面都對德國構成明顯威脅,但中國雄心勃勃的計劃不同的是,想讓解放軍成為世上最大、最現代化的軍隊。 ...
其實香港人可以理解到條德婆嘅思維,等於當日香港人睇唔起大陸人咁,宜家大陸人就超越香港人。

其實都幾好笑, 一個不是正常主權的國家講依D嘢, 德國依家又是跟誰打造出來的秩序而行事? 美國一話撤軍德國, 佢已驚到咩咁, 現時的德國還有能力抵擋當今的俄羅斯嗎?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-4-6 04:31 PM 發表
對中國及俄羅斯對歐盟的威脅與日俱增,德國國防部長克蘭普-卡倫鮑爾上周六(3日)警告,中國顯然想以自己的方式打造世界秩序,並迫使弱者以某種模式行事。她指,由對經濟利益的追求及對周邊地區的關注可見,中國是一個很有權力意識的國家。

克蘭普-卡倫鮑爾受訪談及對中俄的看法時表示,俄羅斯不論是常規武器還是核武方面都對德國構成明顯威脅,但中國雄心勃勃的計劃不同的是,想讓解放軍成為世上最大、最現代化的軍隊。 ...
呢條肥婆咪黐線,中國從來都唔侵略別人國土,只要你肯認佢做大佬就得,唔同一啲專門以打打殺殺嘅國家,其實睇番德國自己的黑歷史先嘈啦。
有時幾好笑,最鍾意侵略別人的國家話人威脅佢,最冇人權蓄奴的國家話別人奴役人民。

宜家嘅西方國家同人講人權,,,就等於一班妓女同人講緊自己系處女

在新中國成立開始,中國人一窮二白的時候,西方巳經圍堵中國技術禁運,只淮中國做低技術的血汗工場生產國!
中國人靠自己的聰明勤奮,突破重重封鎖!
中國成了如今的完美武者,實要多謝西方技術封鎖!👍👍👍

中國就會成為一哥!當然有新秩序!

美國訂規矩就得?

德國想變番做美狗?

唔係要等埋你哋下?!

引用:
原帖由 ijkn 於 2021-4-6 04:33 PM 發表
西人很L怕給別人超趕
西人思想高人一等,好驚中國強大,西人變低等民族

引用:
原帖由 hadong 於 2021-4-6 05:44 PM 發表

其實香港人可以理解到條德婆嘅思維,等於當日香港人睇唔起大陸人咁,宜家大陸人就超越香港人。
正正就是呢種心態,自己咩都唔做,就係怕人超越自己,自卑心變成自大,但呢種心態,一陣就消失,隨之就會變成恐同妬忌。

引用:
原帖由 jlam829 於 2021-4-6 05:45 PM 發表
其實都幾好笑, 一個不是正常主權的國家講依D嘢, 德國依家又是跟誰打造出來的秩序而行事? 美國一話撤軍德國, 佢已驚到咩咁, 現時的德國還有能力抵擋當今的俄羅斯嗎?
當年納粹德國舉全國之力500萬大軍出征蘇聯,最後希特拉要吞槍自殺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]