• 瀏覽: 1,298
  • 回覆: 17
+2
中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-4-6 02:05 PM 發表
台鐵太魯閣號4月2日發生出軌意外,造成重大傷亡。台灣總統蔡英文、副總統賴清德及行政院長蘇貞昌皆以個人身分,分別捐出一個月所得至衛福部賑災專戶,協助事故傷者及罹.....

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210406/456036522152431616294837.jpeg/HR8hUos5w4yEXEgpJ00-LyJv4w0i4PUStsB0U7bAdFM?v=w1280r16_9
我都捐一個月大家樂早餐錢😁

死咁多人,起碼一年啦!

呆灣菜好似11萬港幣左右一個月.
死咯! 富家千金只捐得咁多, 仲少過大塊田養住個隻甴 (隻甴好似都捐咗100萬呆幣)

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-7 03:47 PM 發表
以前大陸有事,台灣人都會有份捐錢出力 睇返今次發覺到果班人的行徑未
一代不如一代
以前台灣人有無比民進黨洗腦洗得咁勁

國民黨時期就算反共, 都唔會話自己唔係中國人

台灣仔又受佢依套, ON9

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-7 03:47 PM 發表
以前大陸有事,台灣人都會有份捐錢出力 睇返今次發覺到果班人的行徑未
一代不如一代
人禍都要捐???
咁林過雲又使唔能使捐比佢????

叫小英以為捐左唔使落台??? 成能日話民主...............

捐咁L少

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-4-7 03:58 PM 發表
捐咁L少
咁大鑊, 應該省長要起身啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-7 04:00 PM 發表
冇得捐諗九萬九個借口 石頭唔方會流出汁
什麼孔子,儒家,高級學府
人禍都要捐???
小英以為捐左唔使落台???

咁捐左嘅錢去邊

哩個政權真係唔死都冇用,出咗件咁大嘅事,本來係政府嘅責任,但係政府三大部門,包括衛福部竟然響銀行開咗三個戶口叫老百姓多多捐款,咁政府做乜?相信哩啲捐款又會俾政府高官袋住先。唉!民主真係一門有賺冇賠嘅生意。

杯水捐薪

送俾蔡英文

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]