• 瀏覽: 21,678
  • 回覆: 185
+4
引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-4-6 11:53 AM 發表

呢啲咪係呃啲唔識野嘅傻仔囉,英國大部分啲屋都係house嚟㗎啦,差在買得起幾多間房嘅house先?我就唔信佢去果到做果啲工,可以買得起3-4房嘅house嘞。
露台晾衫地方過千呎

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-6 09:37 AM 發表
近年移民成為城中熱話,最近就有網民在討論區發帖,指同事在去年年中移民,由於在當地找不到工作,於是決定回流香港。帖文引來網民熱議,有網民驚道:「移民潮都未完,回港潮就已經開始?」 同事移民經歷:                 

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2915000/2915291/123_1024.png

呢睇到呢啲新聞真係笑左 ...
現實就是西人唔會so 你班中國黃絲9

無名無姓的同事,無名無姓的網民熱話,有幾可信?

唔信
唔信
外國一定好
一定要快啲走
走咗一定好
最緊要快啲走
唔好返來

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-4-6 11:29 AM 發表

大把低端啊差做倒垃圾 低端人口就搶低端工作都唔易
他們高端不會做

97前移民 又靜靜雞返左黎果D 佢地自己提唔都唔敢提有移民
咁能柒既野 邊敢認

一睇果度唔係house啦

話曱甴知度度都揾唔到工,唔好返嚟!

香港畀極權國家統治,冇自由,返嚟做乜呀

引用:
原帖由 穿圍裙的爸爸 於 2021-4-6 12:00 PM 發表
無名無姓的同事,無名無姓的網民熱話,有幾可信?
大把黃畜已經回流
真係可惜

引用:
原帖由 a94922905 於 2021-4-6 09:46 AM 發表
香港冇民主又冇自由,回流第三世界把鬼咩!
非常認同。 

取消佢香港身分證啦

去到人哋國家想做返本行好難咯~
移民後去做外賣仔或厭惡性工作都得嘅

一路好走😂

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-6 09:37 AM 發表
近年移民成為城中熱話,最近就有網民在討論區發帖,指同事在去年年中移民,由於在當地找不到工作,於是決定回流香港。帖文引來網民熱議,有網民驚道:「移民潮都未完,回港潮就已經開始?」 同事移民經歷:                 

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2915000/2915291/123_1024.png

呢睇到呢啲新聞真係笑左 ...
我有朋友移民咗美國都二十幾年啦!
最近失業拎失業援助金!每月三千美金!真係唔做都多過香港好多打工仔,見佢生活得好開心!最近仲講打左隻Pfizer疫苗!
不過我都係覺得香港係最好!始終係我從小長大既地方

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]