• 瀏覽: 4,870
  • 回覆: 65
+5
北京名勝萬里長城周日(4日)迎來大批遊客,其中在八達嶺段就有一名江蘇男子坐下來打電腦,場面極為突兀。內媒一問之下才得知,...

香港黃人曱甴,黑報最高境界就系抺黑

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210406/mobile/bkn-20210406010555946-0406_00952_001.html

錢追人係無得避.

有生意做仲想點

勤勞的中國人,要是人人好食懶非,國家怎會進步?!

香港黑醫護最幸福
疫情嚴重都可以罷工

商業社會度度一Q樣,一班友去玩,往往都要用手機做公事

現實🤔🤔

個重點應該係原來長城嘅網路都咁勁

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-4-6 09:49 AM 發表
現實🤔🤔
強迫勞動?🤔

引用:
原帖由 ricolau88 於 2021-4-6 09:49 AM 發表
個重點應該係原來長城嘅網路都咁勁

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-6 09:29 AM 發表
有生意做仲想點
這就是美國人口中的強迫勞動

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-4-6 09:58 AM 發表

強迫勞動?🤔
根本現實生活中,因為要賺錢養家活兒,又有幾多人唔係被強迫勞動呢?
每個人都想不勞而獲,自己喜歡做乜就做乜,所以相信乜嘢強迫勞動嘅人,根本就係個腦有問題。佢地應該先反問自己,他們真的是自願勞動嗎?若是,那就請他們回公司對老闆說,以後不用發工資了,他們願意嗎?我相信,大部份人都是為了生活而被強迫勞動的。

應該慨嘆網絡通訊的發達,沒人住的荒地山頂還可以網絡暢順。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-4-6 09:32 AM 發表
勤勞的中國人,要是人人好食懶非,國家怎會進步?!
最弊有些人/國家唔想做又想世界第一

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]