• 瀏覽: 2,747
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-4-7 10:13 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=h1uiqDNfo3I
其實你想表達乜?

我當年係上海做嘢既時候, 公司都有十幾個同事來自新疆.
甚麼傳媒報導 (我都有保留)都好, 我會比較相信佢哋 (同事) 講既嘢.

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-4-7 11:05 PM 發表

其實你想表達乜?

我當年係上海做嘢既時候, 公司都有十幾個同事來自新疆.
甚麼傳媒報導 (我都有保留)都好, 我會比較相信佢哋 (同事) 講既嘢.
你有無睇完段片?段片講維吾爾人無受逼害丫!
邊個講自己遭遇都無用、因為不是大家都公認的事實。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-7 10:04 PM 發表

睇左好多,但全部證據欠奉,你可以提供嗎?
睇左邊D證據欠奉?

又造假

法國女記者熟悉中國新疆情況, 報導事實有咩唔妥
正如我曾經係一間公司員工, 離職後大讚老細, 有問題咩?

美國係英國人將北美印弟安人滅族而立國,視人命如草芥

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-4-8 12:38 PM 發表

睇左邊D證據欠奉?
全部

引用:
原帖由 Puke007 於 2021-4-6 12:08 AM 發表
"《我的新疆:停止假新聞專橫》" 方向報有點大提小做、如果方向報把尺系咁、不如睇下自己啲新聞報導、放左幾多opinion?
ching

東方而家已經係最大反中亂港媒體之一,他日壹傳媒/蘋果日報、明報、立場新聞摺埋(應唔駛幾耐),東方就成為反中亂港媒體嘅大佬

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-4-6 03:47 PM 發表

一個幫大陸媒體工作既法國人放假時去烏魯木齊既遊記
既然人地都已表明該文唔係訪問, 你又唔好話人作野
唔係作嘢?但法媒當初係指控中國所講嘅記者係唔存在嘅,話中國做假喎。現在證實係有其人,咁點解法媒又唔出嚟道歉下,承認佢地嘅做假新聞呢?仲要靜雞雞刪除咗佢嗰啲嘅言論呢。
https://www.youtube.com/watch?v=vsnww7SlPpk

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-4-7 10:03 PM 發表

建議你可以去睇多D唔同既媒體
你就真係要去睇多啲唔同嘅媒體,唔好只係睇埋嗰啲政治正確但不會講出事實嘅西媒囉。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-4-8 09:29 PM 發表

你就真係要去睇多啲唔同嘅媒體,唔好只係睇埋嗰啲政治正確但不會講出事實嘅西媒囉。
其實你睇一萬個大陸媒體都係冇L用, D野都係果個罌出
你應該睇埋外國媒體, 唔一定要西方, 當然亦要留意是否某國媒體海外分公司
入面做野既好多都係國家使節或代表
亦要重新學習大陛學校冇教育教導既獨立思考
希望三五七年能對你重新啟蒙

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-5 11:33 PM 發表
中國中央電視台(CCTV)旗下的英語新聞頻道中國環球電視網(CGTN),近日發表一篇法國記者的署名文章,內容反駁西方對新疆人權的指控,但有法媒質疑該名記者根本不存在,中國官方則堅稱確有其人。法媒《費加羅報》上周五(2日)報道指,循線追蹤後確認該記者是一名年約40歲的法國女性,她曾是CCTV的法語台主播。

該位署名博蒙(Laurene Beaumond)的法國女記者,在CGTN發表題為《我的新 ...
該女記者一定受到法國的政治壓力

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-4-9 12:00 AM 發表

居然有信邪教既戇鳩仔叫人獨立思考

不如果位戇鳩仔先學識唔好用條撚去諗野先
擺到明係為左立場編造結果,為左結果創作過程,居然都有戇鳩仔信,仲要叫人地睇多D。
得啦,我地睇戲睇好多,呢D三流劇本唔該認真少少作,唔好睇。
美國吹左兩年新疆種族滅絕,跟住話,哎呀無證據,都係吹住強迫勞動先。
都係果句,證據呢? 唔會係強迫勞動好做假,先吹強迫勞動掛?
“你應該睇埋外國媒體, 唔一定要西方“ -- 大紀元

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]