• 瀏覽: 33,939
  • 回覆: 267
  • 追帖: 1
+5
2部V20用左4年未壞,最後賣左換新機,
有部2010年買LG plasma TV 都未壞,
洗衣機用左2年左右未壞,
電子野睇彩數

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-4-5 02:39 PM 發表

我係香港部LG 40‘’用左差唔多7年,一直都冇事,從來冇維修過,而家我媽媽仲睇緊。

電子產品,有時睇你好唔好彩。
多人唔好彩中招,就系質量問題 。

用g-pro,g4,g5,g6都未燒過,,
g5一直好順,,,仲諗住換部新lg

LG HTC 最差就係續航力。大陸品牌可以趕上就係因為著重續航力。SONY 從10ii 5ii終於有重大改善. 希望可以挽狂瀾.

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-5 01:30 PM 發表
Htc 死咗未?
Help This Company?

執左成間啦!垃圾公司!我過一部他們的電視機,三年保養期內壞咗六次底板,換到保養期過話要比錢,我頂!垃圾産品!

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2021-4-5 02:16 PM 發表

喺你好彩啫!
我買過LG電視,
幾個月就壞
我嗰部啱啱一年就壞,LG永不錄用......

Lg 甘老親呀, 佢地將手機改一改個名堂, 叫香港光復版, 即刻連90年代個d 賣去第8國家都無人要d機都即刻幫你清晒佢, 台灣波羅已經係成功例子

LG 畀 XM, HW, VIVO 一早打死左

引用:
原帖由 317248118 於 2021-4-5 01:08 PM 發表

韓國LG電子今日召開理事會,正式宣布停止其手機業務。

LG電子表示,由於行業競爭持續加劇以及業績下滑,公司將會改革業務結構,集中力量於核心業務,故決定關閉虧損的智能手機部門的生產和銷售,退出手機市場。

LG電子自1995年推出手機,市場佔有率曾達到全球前三,惟其後逐漸不敵其他對手,現時全球市場佔有率只有2%左右,而智能手機部門更是從2015年第二季度開始至2020年第四季度,出現連續 ...
我識有V10的人全部燒底板,去修理時人山人海要等成個鐘頭,真係經典到冇朋友

比人話到,手機底板出問題機,所以變左少人用,退出手機市場需要了

引用:
原帖由 yimroy88 於 2021-4-5 02:57 PM 發表
LG HTC 最差就係續航力。大陸品牌可以趕上就係因為著重續航力。SONY 從10ii 5ii終於有重大改善. 希望可以挽狂瀾.
Sony 手機財報都一直虧損,但2019開始蝕少左,如果搞唔掂,怕又過唔到董事果關,執左手機部

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-4-5 02:19 PM 發表

多年前我選電腦屏時,本來無考慮LG,但售貨員話要耐用就LG,我買左果然無呃我
LG代很多其池品牌生產LED屏幕的

貴就買哂Samsung, 平就去哂小米
同埋全地球包括韓國都唔興LG手機

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-4-5 02:13 PM 發表

LG G3當時好勁,可惜後來被發現是產品設計出問題因而燒底板,之後已經大失信心,業務開始向下走,現在已經是時候退了。
燒底板巧小事,三星爆春袋都沒事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]