• 瀏覽: 28,009
  • 回覆: 266
  • 追帖: 1
本主題由 motivation 於 2021-4-5 05:03 PM 移動
我最後一部非智能手機,就係佢,LG LOLLIPOP

支持警察嚴正執法!
熱賣及精選
引用:
原帖由 317248118 於 2021-4-5 01:08 PM 發表

韓國LG電子今日召開理事會,正式宣布停止其手機業務。

LG電子表示,由於行業競爭持續加劇以及業績下滑,公司將會改革業務結構,集中力量於核心業務,故決定關閉虧損的智能手機部門的生產和銷售,退出手機市場。

LG電子自1995年推出手機,市場佔有率曾達到全球前三,惟其後逐漸不敵其他對手,現時全球市場佔有率只有2%左右,而智能手機部門更是從2015年第二季度開始至2020年第四季度,出現連續 ...
LG自己申請的,之前部V10有問題唔回收唔維修,比人媽到臭都唔理,我就決定以後所有LG的都唔會幫親

未用過LG手機

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-4-5 01:41 PM 發表

燒底板冠軍
仲要話之你死,一間非常不負責任的公司

三叔衰, 旗艦機好學唔學抄唉瘋, 將 Note9 前自家優點變成 Note10 打後嘅缺點, 仲要恥笑對手又要做跟尾狗 !預祝佢 S 系列及 fold 系列銷量大跌 !

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-4-5 01:49 PM 發表

LG自從常燒底板後,便沒人買,google,sorry都應該好快唔做手機
google手機賣點只係android有新野, 可以快啲支持. 但對一般用家無乜用.

回覆 引用 TOP

華為可以吊打三星,你 LG 就連三星都差三個馬位,而家先執真係遲左至少三年。

LG手機過保養期售後服務是最差!

回覆 引用 TOP

幾時到三星🤔

回覆 引用 TOP

LG 電視機好快壞,佢電視機都唔掂

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-4-5 01:39 PM 發表

lg自v20之後未好過……
自從買咗一部G4同埋一部V10兩部都死機之後,上去香港客服維修,做嘢又求其搞極都唔掂,已經唔再幫襯呢間公司。

我是76仁

今天你要記緊 理想不可太奢望 斷了線 飛得太高 跌得低 斷了線 飛得太高 跌得痛楚
由V10,V20,G4容易燒cpu開始,D人信心大失

我用過人LG二樣產品,手機同洗衣機二樣都係燒底板所以我以後都唔再買佢哋啲垃圾!

回覆 引用 TOP

手機無競爭力又唔願意結束,管理層問題

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]