• 瀏覽: 2,780
  • 回覆: 39
王毅在談到中美對話時表示,對話應該在平等的基礎上,以相互尊重態度進行,中方不認可這個世界上還有高人一等的國家,不接受世界上的事只能一國說了算。

美國一步錯,步步錯,雜亂無章,近日頻頻比中國拆招牌。中國公開否定美國國際領袖嘅地位,拆佢祠堂。完全無視美國對伊朗嘅制裁,完全無視美國,同伊朗合作,搞到美國而家想同伊朗傾核協議,伊朗都唔蘇佢。
哩個世界唔再係美國一言堂

新聞來源連結:

https://www.wenweipo.com/a/202104/05/AP606a88e2e4b04e1918cf2c0c.html

香港黃人認可,白人高人一等,所以世界上有高人一等的國家:美、英、加、澳……

引用:
原帖由 m11ce 於 2021-4-5 12:49 PM 發表
王毅在談到中美對話時表示,對話應該在平等的基礎上,以相互尊重態度進行,中方不認可這個世界上還有高人一等的國家,不接受世界上的事只能一國說了算。

美國一步錯,步步錯,雜亂無章,近日頻頻比中國拆招牌。中國公開否定美國國際領袖嘅地位,拆佢祠堂。完全無視美國對伊朗嘅制裁,完全無視美國,同伊朗合作,搞到美國而家想同伊朗傾核協議,伊朗都唔蘇佢。
哩個世界唔再係美國一言堂

新 ...
平等

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-4-5 12:57 PM 發表
香港黃人認可,白人高人一等,所以世界上有高人一等的國家:美、英、加、澳……
香港黃人已經被白皮基因改造,變成奴才。

美國成個嵩山派咁。人地金盤洗手又要理,仲殺人全家,人地唔結盟,又要殺掌門。平時D靚攞住個五眼令牌,就蝦蝦霸霸

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-5 01:11 PM 發表

平等
平等哩兩個字對美國嚟講太沉重喇。美國人利益嘅根本就係不平等。平等嘅話美國人屎都冇得食。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-5 01:20 PM 發表
美國成個嵩山派咁。人地金盤洗手又要理,仲殺人全家,人地唔結盟,又要殺掌門。平時D靚攞住個五眼令牌,就蝦蝦霸霸
我反而覺得美國似君子劍岳不群多啲, 表面口口聲聲仁義道德, 但係耍盡陰謀詭計,唔話佢君子劍都唔得...

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-5 01:20 PM 發表
其實好多國家都怕咗美國霸權,心諗都唔知你幾時覺得我唔聽話走嚟搞我。而家見到有中國頂住,大家應該好開心先至係。

真係你話係就係咩

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-4-5 12:57 PM 發表
鄉講皇仁只怪自己揾錯魯舞投錯胎

王:老尾江河日下,垂死爭扎,識相既及早放下霸主心態,合作共贏,否則王師北定老尾日,正是老尾悔恨時,勿謂言之不預也。

其實唔止係中國人不吃美國這一套

而係地球其他國家都不吃這一套

香港太多洋奴,向洋人跪得太耐,條腰都孌L左。香港band1中學仲係全部英中,徒L氣啦,幾時先大改革呀?成間大公司都是中國人,但仲用英文email及文件,食屎啦。

引用:
原帖由 kikola 於 2021-4-5 01:29 PM 發表
其實唔止係中國人不吃美國這一套

而係地球其他國家都不吃這一套
只有英語系三個契弟國家真心認美國係大佬。(英,加,澳)

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-4-5 01:34 PM 發表
香港太多洋奴,向洋人跪得太耐,條腰都孌L左。香港band1中學仲係全部英中,徒L氣啦,幾時先大改革呀?成間大公司都是中國人,但仲用英文email及文件,食屎啦。
香港九七回歸之後最失敗嘅地方之一就係冇做去殖民化。早做好過遲做,有做好過冇做,而家做都未遲嘅。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]