• 瀏覽: 10,440
  • 回覆: 83
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 bi11 於 2021-4-6 10:06 AM 發表

幫師兄總結一下:中國無法把軍力投射到伊朗
要做當然可以,
用陸路就去到,
只係咁做係政治問題,
唔係做唔做到問題。
其實中國不嬲都有派兵出國做任務,
只不過大陸佬從來唔會講出嚟,
你哋唔知而已。

引用:
原帖由 樹上喜歡了豬豬 於 2021-4-6 09:23 AM 發表
不能過於樂觀,世界警察嘅實力唔係吹嘅。
理論上你無錯,
只不過係30年前既事了,
今日既美國,
已經無輾壓中國既實力。
如果有,呢幾年就做了,
唔駛成個小學雞咁了。
國家實力就擺係到,
不外乎3樣嘢,
錢,軍力,軟實力,
呢3樣嘢中美對比,
你自己分析下囉。

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2021-4-5 12:39 AM 發表
中伊協議等於冷戰宣言,徹底毀滅了美國的對伊朗封鎖,埋下中東戰爭的隱患。

中美已經敵視對方,在中東打仗好過在自己本土打仗,所以中國已經做了參加伊美戰爭的準備,俄羅斯會為中國賣軍火,所以中國是有很大勝算的。
邊個咁傻唔打你本土先得嫁... 唔好成日假設人地點點點... 就算假設都合理少少...
美國成日講有能力全球同時開打2條主戰線就係有曬準備嫁啦,除非你地當美軍吹水

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-4-6 12:57 PM 發表

邊個咁傻唔打你本土先得嫁... 唔好成日假設人地點點點... 就算假設都合理少少...
美國成日講有能力全球同時開打2條主戰線就係有曬準備嫁啦,除非你地當美軍吹水
要睇美國兩線戰線嘅對手是誰,
還有在那兒開戰?

如果兩條戰線
係美國東海岸及西海岸
我相信美國能戰勝

引用:
原帖由 bi11 於 2021-4-6 12:03 AM 發表

中國如何把軍力投射到伊朗?
我諗將來為左保障中國在伊朗幾千億嘅投資,中國會在伊朗直接駐軍。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-4-5 12:17 PM 發表

所以中國不喜歡打仗
應該講世界都唔中意

歐盟係契弟, 好驚尾國大佬嗎?冇鬼用..........膽小鬼.

引用:
原帖由 lonely_wanderer 於 2021-4-6 17:52 發表

我諗將來為左保障中國在伊朗幾千億嘅投資,中國會在伊朗直接駐軍。
當然會. 中國航母會去伊朗駐軍.

要建立一個公正民主的新世界

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2021-4-6 10:38 AM 發表

啲傳統伊斯蘭國家對西方國家嚟講, 都只係次害, 中國先係嗰啲西方國家嘅心腹大患。
西方最驚民族主義抬頭。
因為現在世界控制在一小撮猶太人手中,而用金錢美化資本主義控制全球。
每次民族主義抬頭,猶太人都近滅族。
所以佢地最怕回教,俄仔同中國。

引用:
原帖由 lonely_wanderer 於 2021-4-6 05:52 PM 發表

賣個核疍😂😂😂

一班忠誠的廢物 全部彈開 中伊要改變世界  

引用:
原帖由 子月月 於 2021-4-6 11:53 AM 發表

理論上你無錯,
只不過係30年前既事了,
今日既美國,
已經無輾壓中國既實力。
如果有,呢幾年就做了,
唔駛成個小學雞咁了。
國家實力就擺係到,
不外乎3樣嘢,
錢,軍力,軟實力,
呢3樣嘢中美對比,
你自己分析下囉。
錢 軍力 軟實力中國都輸

引用:
原帖由 bi11 於 2021-4-7 08:10 AM 發表

錢 軍力 軟實力中國都輸
咁好明顯你無留意國際既嘢囉。

你可以睇下“一帶一路“係玩咩,
你可以睇下“貨幣互換協議“實際係咩一回事。

軍事上,係中國沿海2000公里範圍內,美國無得打,就正如我之前講:如果美國佬夠打,2016年南海仲裁案就唔會走得快過狗“,除非中國蠢到要同美國決戰太平洋。

西方列強已無能挽救新冠病毒所帶來的民生 民望 經濟損失,資不抵債,加上病毒不斷繁殖變種與其等死只好放手一博大打一場。一切只是共濟會蜥蜴人的計劃之一

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]