• 瀏覽: 10,447
  • 回覆: 83
  • 追帖: 1
準備廢棄美元,全球核戰準備開打!

引用:
原帖由 robin09 於 2021-4-5 08:46 AM 發表

歐盟一定會跟進,歐元被美國打擊過很多次,歐盟憋了一肚子氣,敢怒不敢言。
現在中國挑頭了,歐盟報仇的機會來了。
畢竟,短期內,對美元威脅最大的是歐元而不是人民幣。美元霸權鬆動,短期內最得益的是歐元。
毆盟就算L數吧
個instex 攪到一pat屎
自己迫伊朗全面轉向中國

引用:
原帖由 子月月 於 2021-4-5 02:39 發表

點解唔算改變全世界?
特朗普時期,
宣布退出伊核協議兼最嚴厲制裁伊朗,
美國講到明全世界唔淮買伊朗既平價石油,
全世界有邊個國家敢唔聽美國講?
憑美國既實力,美國話一,邊個敢話二?

只不過,中伊簽呢份協議,
正正就係打臉美國,
正正就係向全世界宣示,
中國當你美國無到,
而家中國擺明唔當你美國既所謂制裁係一回事,你堂堂美國可以點樣?
開拖打中國?
你美國來試試, ...
C兄,你講的都啱,但愛乃西的黃9係接受唔到㗎!

引用:
原帖由 jaccjacc 於 2021-4-5 09:14 PM 發表

C兄,你講的都啱,但愛乃西的黃9係接受唔到㗎!
係㗎,所以咪成班傻西漢奸走狗比人拉晒囉。

點解廿幾年嚟而家先拉,
講到底就係中美既實力對比,
以前美強中弱,
共產黨更係忍果班友,
因為打狗都要睇主人,
點知班傻西呢幾年嚟完全無視大陸既實力增長,美國國力既衰退,咪攪到今時今日比人一嘢打巢囉。

所以話,無腦千萬唔好涉足政治,
否則死左都唔知咩事。

而網絡上班文宣狗,
唔駛擔心,
呢幾年當大陸攪掂班司法界,醫護界,教育界等等,之後就會處理呢D網絡文宣打手,而家肯定有國安搜集緊佢哋資料,
到時機成熟,
保證逐隻逐隻上門捉,
共產黨無可能容忍到佢哋網上鳩吹而唔駛付出代價既。

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2021-4-5 12:39 AM 發表
中伊協議等於冷戰宣言,徹底毀滅了美國的對伊朗封鎖,埋下中東戰爭的隱患。

中美已經敵視對方,在中東打仗好過在自己本土打仗,所以中國已經做了參加伊美戰爭的準備,俄羅斯會為中國賣軍火,所以中國是有很大勝算的。
第一個開刀應該係陶狗

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2021-4-5 12:39 AM 發表
中伊協議等於冷戰宣言,徹底毀滅了美國的對伊朗封鎖,埋下中東戰爭的隱患。

中美已經敵視對方,在中東打仗好過在自己本土打仗,所以中國已經做了參加伊美戰爭的準備,俄羅斯會為中國賣軍火,所以中國是有很大勝算的。
中國如何把軍力投射到伊朗?

引用:
原帖由 子月月 於 2021-4-5 02:39 AM 發表

點解唔算改變全世界?
特朗普時期,

正正就係打臉美國,
正正就係向全世界宣示,
中國當你美國無到,
而家中國擺明唔當你美國既所謂制裁係一回事,你堂堂美國可以點樣?
開拖打中國?
你美國來試試, ...
要怨就怨自己蠢
揀一個傻既狂人做總統
幫自己國家一q清袋

引用:
原帖由 子月月 於 2021-4-5 09:27 PM 發表

係㗎,所以咪成班傻西漢奸走狗比人拉晒囉。

點解廿幾年嚟而家先拉,
講到底就係中美既實力對比,
以前美強中弱,
共產黨更係忍果班友,
因為打狗都要睇主人,
點知班傻西呢幾年嚟完全無視大陸既實力增長,美國國力既衰退,咪攪到今時今日比人一嘢打巢囉。

所以話,無腦千萬唔好涉足政治,
否則死左都唔知咩事。

而網絡上班文宣狗,
唔駛擔心,
呢幾年當大陸攪掂班司 ...
希望快啲拉人封艇

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-4-5 01:08 AM 發表
中伊改變世界 人唔笑狗都吠 哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
黃甴以為世界圍住香港轉添啦,哈哈哈哈

引用:
原帖由 bi11 於 2021-4-6 12:03 AM 發表

中國如何把軍力投射到伊朗?
伊朗大把人,
唔駛中國出人,
而且伊朗人打左幾十年仗,
戰力唔需要擔心。

美國敢打伊朗,
中國可以分享下情報,
或後面不停輸送武器過去,
就夠美國頭痛了,
仲未計俄羅斯到時幫下手,
而且美國再比拉入一場戰爭,
最開心既莫過於歐盟,俄羅斯同中國了。

仲有,美國敢打伊朗,
中國就分分鐘郁手打台灣,
北韓打南韓,
俄羅斯打烏克蘭,
土耳其,伊拉克聯合打庫爾德族人,
到時你美國點算?

引用:
原帖由 子月月 於 2021-4-5 02:39 AM 發表

點解唔算改變全世界?
特朗普時期,

正正就係打臉美國,
正正就係向全世界宣示,
中國當你美國無到,
開拖打中國?
你美國來試試, ...
咪係,以前邊個小國俾美國制裁唔雞毛鴨血? 你話如果今次伊朗投靠中國後伊朗經濟,軍事可以發展起來就真係代表美帝國霸權正式衰落。
打個比喻,一個區以前14K 話晒事,佢搞邊間舖就死邊間。 而家有間舖俾佢搞走去投靠勝和,之後反而生意起死回生。 你話對14K大唔大影響?

不能過於樂觀,世界警察嘅實力唔係吹嘅。

引用:
原帖由 子月月 於 2021-4-6 01:43 AM 發表

伊朗大把人,
唔駛中國出人,
而且伊朗人打左幾十年仗,
戰力唔需要擔心。

美國敢打伊朗,
中國可以分享下情報,
或後面不停輸送武器過去,
就夠美國頭痛了,
仲未計俄羅斯到時幫下手,
而且美國再比拉入一場戰爭,
最開心既莫過於歐盟,俄羅斯同中國了。

仲有,美國敢打伊朗,
中國就分分鐘郁手打台灣,
北韓打南韓,
俄羅斯打烏克蘭,
土耳其,伊拉克聯合打庫 ...
幫師兄總結一下:中國無法把軍力投射到伊朗

引用:
原帖由 樹上喜歡了豬豬 於 2021-4-6 09:23 AM 發表
不能過於樂觀,世界警察嘅實力唔係吹嘅。
地星有世界侵略者 無世界警察

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2021-4-5 02:03 AM 發表
真正響伊斯蘭國家與中國合作甚歡。討厭伊斯蘭啲西方卻喜歡中國啲伊期蘭教。到底邊個先至係思覺失調呢。
啲傳統伊斯蘭國家對西方國家嚟講, 都只係次害, 中國先係嗰啲西方國家嘅心腹大患。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]