• 瀏覽: 10,459
  • 回覆: 83
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-4-5 01:08 AM 發表
中伊改變世界 人唔笑狗都吠 哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
你識條毛咩

中國在中東攪人民幣-石油結算,是針對美元霸權,等同向美國宣戰。

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-4-5 01:08 AM 發表
你瘋狗症病發?

伊朗已經咁難食,加上中國。老尾真係要多多考慮!

附件

F1DE56B2-EF1D-41BB-8507-6E1DE041D922_w1080_h608_s.jpg(93.8 KB)

引用:
https://youtu.be/2pWKvp4jtNw

中俄伊朗佈局
伊朗送耶路撒冷給土耳其
伊朗纏死美國在波斯灣決戰
土耳其乘虛食耶路撒冷
美帝崩潰石油人民幣一帶一路成真

希望國泰民安,打仗對國家人民損失唔了估量

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2021-4-5 01:21 AM 發表

中俄的飛機、導彈多如牛毛,強過十個伊拉克。
毛俄都唔係好人

引用:
無錯,只有我哋黃屍先有能力改變世界。。。

引用:
原帖由 子月月 於 2021-4-5 02:39 AM 發表

點解唔算改變全世界?
特朗普時期,
宣布退出伊核協議兼最嚴厲制裁伊朗,
美國講到明全世界唔淮買伊朗既平價石油,
全世界有邊個國家敢唔聽美國講?
憑美國既實力,美國話一,邊個敢話二?

只不過,中伊簽呢份協議,
正正就係打臉美國,
正正就係向全世界宣示,
中國當你美國無到,
而家中國擺明唔當你美國既所謂制裁係一回事,你堂堂美國可以點樣?
開拖打中國?
你美國來試試, ...
美國夠彊既,即可宣布中國唔凖用美元囉,但佢敢咩?

引用:
原帖由 robin09 於 2021-4-5 08:46 AM 發表

歐盟一定會跟進,歐元被美國打擊過很多次,歐盟憋了一肚子氣,敢怒不敢言。
現在中國挑頭了,歐盟報仇的機會來了。
畢竟,短期內,對美元威脅最大的是歐元而不是人民幣。美元霸權鬆動,短期內最得益的是歐元。
係邊種貨幣有乜所謂,最緊要係影響美元交收,佢無得從中抽水咪掂囉。

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-4-5 10:23 AM 發表

毛俄都唔係好人
敵人既敵人,暫時即係朋友。

引用:
原帖由 晚間古寶寶 於 2021-4-5 10:00 AM 發表
希望國泰民安,打仗對國家人民損失唔了估量
所以中國不喜歡打仗

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-4-5 10:23 AM 發表

毛俄都唔係好人
中國人就係有一種智慧,
世上所有事都有“正“反“兩極,
中俄當然唔係好人,
睇你點睇囉,
如果做朋友,做兄弟,可能你真係要諗諗,
但係去到國家管理,國際搏奕,正正就需要壞人。

引用:
人唔笑狗都吠
唔怪得你笑啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]