• 瀏覽: 2,540
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
等我講一個故事先。

假如我在香港辦一份報紙,日日係度恐嚇香港一小部分既無腦又欠缺獨立分析力的人,你認為我的居心是什麼呢?

比較一下咁多年的數據才下判斷吧。

首先,知吾知2019年每一日都有超過一百人死於心血管等慢性病?例如糖尿病,三高等等。

如果計埋每一天的中風病發病例,數字肯定會更高。

咁即係話,在疫情之前的咁多年,事實上香港每一日都有病人死亡,咁在疫情期間的每一天,都有差不多病人死亡,這有什麼出奇呢?

既然咁多年來,香港日日都有一百人左右死亡,而家一有死亡數字就當係打疫苗造成?你看到當有完全不合理也不合邏輯的地方嗎?

例如今日有一個香港人死亡:

如果他10日前打疫苗,關疫苗事?

如果他25日前打疫苗,又關疫苗事?

如果他50日前打疫苗,都仲關疫苗事?

咁使吾使他一年前打疫苗,都仲關疫苗事?

你看到完全不合理和不合邏輯的地方嗎?

如果我係香港其中一份報紙,無論打了疫苗幾多天,我都命令我份報紙一定要和打疫苗拉上關係,目的是恐嚇全香港市民,你認為我的居心是什麼?

全港人都心中有數。

死因未出毒果就話奪命疫苗?仲話打科興猝死? 其實科興已經可以告毒果

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-4-4 04:05 PM 發表
61歲退休廚師,上月16日接種科興疫苗,至27日不適入院,翌日即告不治,他是當局接獲的第11宗曾接種科興疫苗後死亡個案,家人不滿衞生署未剖屍已宣佈父親死於心肌梗塞,認為對死者不公道,質疑父親死因未必與疫苗無關。衞生署昨回覆本報查詢指,根據死者的病況、病歷及相關臨床診斷,初步認其死亡與疫苗接種並沒有直接的因果關係。

https://hk.appledaily.com/resizer/75HGRT0aGhAc9K-6VM1mbxyv6Bk=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/04-03-2021/t_d13552eb13aa48a2b55b651b83f888f5_name_Untitled_5.jpg ...
只有無腦黃人先信毒果報導

衛生署發表聲明死因和疫苗無關。
大家要相信官方發言。
如真的是因打左疫苗而死或死和疫苗有關。肯定會公報和得到2百萬賠償金。

「打科興猝死」呢句嘢都已經有誤導.
藥廠會唔會告毒果? 

引用:
原帖由 266366 於 2021-4-5 12:39 AM 發表

唔L通信伱口中講嘅黑衣咩

科興沒完沒了

港府明知第一, 毒果依家得班曱甴睇; 第二, 就算告得入佢都冇錢賠.......所以都費事浪費公帑.

死前五日食過大快活,死前三日食過四季二手檸檬茶,死前一日食過福島米,全部要負責?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 266366 於 2021-4-5 12:39 AM 發表

x 2

引用:
原帖由 jvr^_^ 於 2021-4-5 08:40 PM 發表
死前五日食過大快活,死前三日食過四季二手檸檬茶,死前一日食過福島米,全部要負責?
冇聽過飯可以亂食

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]