• 瀏覽: 1,897
  • 回覆: 10
美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)司令提摩西.雷(Timothy Ray)上將在Podcast節目「航太優勢」(Aerospace Advantage)中,質疑美國陸軍為何要在美國國防部更新戰略核武、下一代戰機、新航空母艦等重要軍備,正缺乏經費的時候,執行遠程打擊武器等「昂貴到不行」的計畫,直言:「老實說,我覺得這很蠢。」

https://www.chinatimes.com/realt ... headl_p01&chdtv

即係話美國冇錢就唔好攪咁多花臣啦

其實, 美國最蠢咪選咗個柒離譜出來囉, 仲有邊樣蠢過呢樣呢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-4 08:10 AM 發表
美國空軍全球打擊司令部(AFGSC)司令提摩西.雷(Timothy Ray)上將在Podcast節目「航太優勢」(Aerospace Advantage)中,質疑美國陸軍為何要在美國國防部更新戰略核武、下一代戰機、新航空母艦等重要軍備,正缺乏經費的時候,執行遠程打擊武器等「昂貴到不行」的計畫,直言:「老實說,我覺得這很蠢。」

https://www.chinatimes.com/realtimenews/20210403003052-260417?ctrack=pc_armament_headl_p01&chdtv
不同軍種爭大餅

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-4 08:29 AM 發表

不同軍種爭大餅
但好似而家咁, 各部門互揭, 說明美國而家的財政好乾下_

美軍冇錢出糧唔知會點

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-4 08:12 AM 發表
過去四年比傻侵燒晒D錢,登登一上台就無錢,做樣樣都阻手阻腳

引用:
原帖由 棧道 於 2021-4-4 10:00 PM 發表
美軍冇錢出糧唔知會點
佢地會私下賣軍火賺錢,到時打到黎得返個殼。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-4-8 08:31 AM 發表

佢地會私下賣軍火賺錢,到時打到黎得返個殼。
軍頭有錢者,普通果d點算

引用:
原帖由 棧道 於 2021-4-8 10:36 AM 發表

軍頭有錢者,普通果d點算
賣槍賣子彈,揾些少。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-4 08:12 AM 發表
蠢就晤會打到人家現出真身

唔洗驚!台灣喺大廳!有呢隻大水魚,何愁無錢??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]