• 瀏覽: 46,294
  • 回覆: 26
  • 追帖: 10
+18
現在攻台!實俾人話!徐非台鐵意外不是意外!

今年建黨一百週年紀念!
收復台灣!

洗唔洗儲下糧食?

引用:
原帖由 Sun021212 於 2021-4-15 12:59 PM 發表

無得更新啦。黎緊會一日比一日精彩。但無得更新啦
順 post 咪得啦!

無綫新聞 - 時事通識:軍用「進攻條紋」 http://news.tvb.com/world/607b5f5d335d190f68dca7e6

戰鬥民族似係來料!

引用:
原帖由 Sun021212 於 2021-4-18 06:57 PM 發表
突發 :

美俄斷交

據記者消息,美國駐俄羅斯大使沙利文拒絕離開莫斯科回國“磋商”,俄羅斯可能會強制要求他離開,這或許將是1952年以來的第一次。​
未見有出新聞

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-4-18 10:22 PM 發表
會唔會如果俄烏打起上嚟,美國北約忙住幫烏克蘭, 台灣就係被大陸閃電統一嘅時候呢!
俄羅斯話如烏克蘭東部親俄民兵受襲,俄軍會幫拖,法德又要靠俄佬北溪天然氣!北約的歐洲國家遲遲未敢比烏克蘭入到北約!他們知道地緣政治上烏克蘭在俄羅斯側面,為緩衝屏障!如親西方,即觸及俄羅斯底線,危及國家安全!

所以如烏克蘭在頓湼茨克開第一槍,俄佬隨時打到上基輔,反埋現時政權!培育親政權為上上之策!

老美點敢支援?話派二首軍艦入黑海之後又退軚,最多三五七年後又整場顏色革命俾烏克蘭!不過到時老美仲有能力先算!

無綫新聞 - 烏克蘭准軍方無動員令下召集後備役 快速增加兵力 http://news.tvb.com/world/608006e934b031ef71860505

阿前喜劇演員總統叫普京在烏東地區對話,噚求緊張局勢wo!不過普大帝無彩佢!
其實阿喜劇演員總統講句不加入北約再自行徹兵米搞L掂!

引用:
原帖由 Sun021212 於 2021-4-21 10:31 PM 發表

過埋聽日。睇下美日係咪仲玩。普京派緊兵去烏克蘭。應該好快會開波。至於中國真係唔知打台灣定打印度
印度依家確診好嚴重,係攻打印度最佳時機
如打阿三,最近又無咩事端挑起!
先打釣魚台看台灣反應!
自1971年起台灣保釣運動開始至今50週年,派艦隊登上釣魚台插旗,到時看看日本仔會唔會開火先!繼而叫埋台灣幫拖,因槍口對外,若台灣無反應,封鎖埋台海,登陸上島!捉拿逆賊菜菜子,解放台灣!

咁快玩完???

5日內開波
中台定俄烏定伊以先?

引用:
原帖由 Sun021212 於 2021-4-28 03:21 PM 發表
台灣建國
獨派喊「台灣共和國」 國台辦重話警告:勿謂言之不預

民進黨憲政小組共同召集人之一姚嘉文日前表示,台灣新憲法的基本主張是正名為台灣共和國,大陸國台辦發言人馬曉光今天重話警告說:「勿謂言之不預」(意指不要說沒有事先說過)。

「勿謂言之不預」是中共外交術語,意味發出最嚴重警告,過去被廣泛視為其動用武力,或者準備開戰的信號。一般透過新華社或人民日報社論在關鍵時刻發出該術語,使其被賦予獨特政 ...
求新聞來源?
在微博及各新聞網站找不到尼!

引用:
原帖由 Sun021212 於 2021-4-27 10:51 PM 發表

倒數完不開波。我以死謝天下

因為紫蔽聖人係我朋友。所以我估一定會黎料。佢依家身體已經好虛弱已經超過五天無點晚飯,自從粉紅月出黎之後,佢個人都好眼訓,每次訓都見到白色光芒。如果封印唔解除。隨時過唔到5月中
好緊張,仲有三日。

Any updates?

引用:
原帖由 Sun021212 於 2021-4-30 11:48 PM 發表

今日吉爾吉斯爆發戰爭。我身體最近好差唔更新啦
多謝樓主分享,好好休息!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]