• 瀏覽: 11,917
  • 回覆: 120
  • 追帖: 1
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 03:52 PM 發表

唔好玩啦全香港人,外國劇集收視不嬲唔過10點,點樣叫全香港人,你睇又屈全香港人。
以前香港只有TVB 係免費電視台,有電視機的,都會睇!就算你窮到買唔起電視機,都可以買本電視週刊睇!

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 03:50 PM 發表

呢套我有睇,但唔識 欣賞,外國 幽默,因為年紀太少,只記得佢地唔似人嘅人樣,有個 科學怪人,細路仔只睇超人,你冇睇即係你唔係香港長大。
超人好睇過鐵甲人,超人身型好靚!超 fit! 不過,佢應該已經不是地球人,係外星人借屍還魂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-7 15:26 發表

我邊到話你聽講英國口音呀?你連串字同口音都未分清!
香港人多數口音跟美國!多得明珠台,芝麻街不停播,仲有無敵金剛,明珠930,X-files, fringe, Bones!
香港經過英國百多年嘅洗腦教育,
能留低嘅都不過係幾個英文詞語同串法,
你只能夠證明英國嘅軟文化唔掂,
又或者話,英啩國嘅上流文化根本冇流入過香港。

英啩國佬長期老笠香港人,
只比條金底橫你着住,
但啲傻仔仲當寶,
打大赤肋週圍咁讚嗰主人好!

講真,從每個人對鴉片戰爭嘅認知,
接受英國敗退香港回歸,
再去到背信棄義嘅脫歐,
一睇就知邊啲係中國香港人,邊啲係英國門口狗。

☑花生
☑凳仔
☐睇戲

回覆 引用 TOP

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
共產,平分財產?
香港人二百幾年都講英語?
。。。。。。
樓主呢只On9曱甴真係丟人現眼!

共產主義講嘅共產係指共同擁有社會生産資源~

其它嘅懶得駁講多都係嘥氣~

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 04:04 PM 發表

又係度自己諗就當真,成日幻想打飛機係冇用嘅,不如你諗吓你死咗,你有冇仔送終好過啦,我估你冇,估咋,你D人渣有仔送終,就天冇眼。
我個仔宜家都肯去英國,我實有仔送終,你放心!
我講的劇,同班尼沙、功夫、青春火花、雌虎雙雄⋯⋯一樣,係師奶至愛!
一定全家人會睇!
唔係D低能兒童節目,阿媽唔俾睇,你就無得睇!

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-4-7 04:32 PM 發表

共產,平分財產?
。。。。。。

香港人二百幾年,最咋的文盲,都識得單字英文!sorry, Thank you, Sir, Miss, 連阿婆都識叫神父 Father 呀!
唔識英文,連巴士都搭唔到!住邊座又搵唔到!

睇吓銀行D文件啦,全部英文㗎!

連出世紙,都係有皇冠㗎,英國內政部有哂記錄㗎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 04:38 PM 發表

你有冇仔送終,未必。 我唔係咒你個仔,咁黑心嘅嘢我唔會做,但你會,我只係話你死時,你個仔未必見你最後一面,就算你個人高尚,你都係人渣,因為你成功睇唔起人,就算你係李嘉誠,你都係人渣,李嘉誠先生就唔同,你睇佢待人接物,全部都係有教養。
見面容乜易,上網就得!
佢都仲要我交學費,自然定時定候報告學業、實習同行蹤!我唔得閒上網睇,佢都 share 俾我睇!

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-4-7 04:32 PM 發表

共產,平分財產?
。。。。。。

共同擁有,卻不由你分配使用!有人用多D,有人無得用!
有人有百個女人,住埋同一區,有人娶唔到老婆!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-7 04:53 PM 發表

見面容乜易,上網就得!
佢都仲要我交學費,自然定時定候報告學業、實習同行蹤!我唔得閒上網睇,佢都 share 俾我睇!
我係話你到臨頭,佢都唔係你身邊,你好似講漏咗, 飛魚轉身 綠水英雌 排球女將 流星趕月。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-3 21:16 發表

1. 大陸人以為香港人好 like 美國文化,其實完全估錯!只有大陸人,開口埋口,先講美國!香港人,主要仍係 傳統廣東 同 英國的文化混合!
例如,星期日會同家人聚會,去教會,做義工。
宣揚互助精神、福利主義,社區一定要有公眾可以使用的會堂、文娛康體設施!
不是共產、平分財產!但有能力者,會照顧弱勢社群!

2. 香港人二百幾年都係用英文,不是美語!e.g. colour, centre, 一向串 ...
我難得讚你,你舉報我?
下下玩舉報唔洗玩討論區啦

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]