• 瀏覽: 11,917
  • 回覆: 120
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-7 10:24 AM 發表

所以咪寫住咁多先囉!唔係咩呀?
冇料咪冇得寫落去囉

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-7 10:34 AM 發表

五百幻打咗4兄未?
你噏咩啫?咩叫「五百幻打咗4兄未呀??」不如你組織D字句好先講啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 11:23 AM 發表

係呀,梁天琦都係咁講,爭在未 發毒誓,不過你地D人渣發誓都冇用,因為你地都唔怕冇仔送終。
佢邊年邊月邊日向住咩人講?quote 出嚟囉!

而且,

梁天琦又唔係我D friend, 佢做乜關我 L  事呀!

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 11:15 AM 發表

新廣華醫院出世,我比時間你上網查清楚先,你慢慢上網 search下先,因為你根本唔係香港人,係要比D時間上網搵下資料先。
我肯定我係新嘅!我有三高唔代表我有六張!
我食得飽魚多呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 11:00 AM 發表

你條大話精,乜以前有新廣華醫院咩,又係到講大話,新廣華醫院現在都未起好,又講大話,重唔認新移民,你係大陸仔都唔重要,你成日講大話先比真香港人好睇唔起, 人必自侮然後人侮之,如果你唔侮辱你自己,我又點會走去侮辱你呢,大話精,我得閒炒股票搵餐飯食唔好。:smil ...
宜家呢間係新一代廣華醫院呀!

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 10:51 AM 發表

你條大話精,你話廣華出世就係啦,你夠成日認為自己叻,自己高人一等,咁係唔係先得,比人踢爆就 發爛渣呀。
同大陸人比,香港人的確係比較文明!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-7 10:47 AM 發表

你老母生你唔係人,你講個D,係好後期,70年代游水落來香港 ,都可以睇,這只不過代表你睇個,我講個D係要係香港出世嘅小朋友先會睇, 小路寶我都有睇,但只愛 小賓女。大陸仔扮香港出世,梁天崎讀書好叻,但佢真係大陸出世,同你一樣都唔認,如果佢認大陸出世,佢就一個人才,但佢同你都唔認,呢D就係人渣所謂。
比斯理太太居然唔知邊個!係咪連李司棋你都唔識呀?

今時今日香港除咗英國例嘅鬼佬鬼婆,邊有人講英國口音㗎?

不過有樣嘢啱,中國近年嘅英文水平漸朝香港,
不過唔係崇唔崇英美嘅問題,
純粹係中國同世界接軌,香港同世界脫軌嘅問題。

☑花生
☑凳仔
☐睇戲
引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-7 03:18 PM 發表

今時今日香港除咗英國例嘅鬼佬鬼婆,邊有人講英國口音㗎?

不過有樣嘢啱,中國近年嘅英文水平漸朝香港,
不過唔係崇唔崇英美嘅問題,
純粹係中國同世界接軌,香港同世界脫軌嘅問題。
我邊到話你聽講英國口音呀?你連串字同口音都未分清!
香港人多數口音跟美國!多得明珠台,芝麻街不停播,仲有無敵金剛,明珠930,X-files, fringe, Bones!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-7 03:46 PM 發表

果然唔知比斯利太太係邊個!全香港人都睇的外國劇,你居然無睇過!你可能連愛登士家庭都無睇過!
唔好玩啦全香港人,外國劇集收視不嬲唔過10點,點樣叫全香港人,你睇又屈全香港人。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]