• 瀏覽: 2,305
  • 回覆: 38
+3
香港土地供應緊張,港府擬於羅湖沙嶺建立「超級殯葬城」,預計於2022年落成。沙嶺在香港邊境禁區、附近人口稀少,但其距離深...

>>>第一次十分認同港府建立火葬場, 附近人口稀少, 附近深圳市羅湖區市民又多一個旅遊點 !

新聞來源連結:
https://www.msn.com/zh-hk/news/localnews/沙嶺將建骨灰龕位-內地網民批不考慮深圳人感受/ar-BB1fgbJS?ocid=ientp

從前有個人叫阿爽。
他死掉了。 。 。
出殯那天。
他的家人哭喊:爽阿……爽阿。
路人不解。問道:你們爽什麼啊 ?

家人痛哭流涕:爽死了……爽死了!!
^3^
原來藍屍骨灰咁唔受大陸人歡迎

起到睇唔到咪得囉!實有解決方法。
香港地方細。無辦法啦。

認真,香港照起無問題
不過深港關係唔好
香港一定無運行

冇權反對。

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-4-3 07:41 PM 發表
原來藍屍骨灰咁唔受大陸人歡迎
哦原來清明班黃屍手足去拜錯山真係可悲!🤣🤣

林奠任期快將屆滿,送畀香港人最後的禮物。

今次我撐林奠呀。

想問之前係建制有冇份支持起先?

引用:
原帖由 jj138 於 2021-4-9 08:27 PM 發表
林奠任期快將屆滿,送畀香港人最後的禮物。
送俾誠哥的禮物,退下前搞掂沙嶺殯儀城,紅磡所有殯葬業必定遷去殯儀城,加上通咗地鐵,紅磡地皮即升值十倍,大地主誠哥身家又大升水,件事就係咁。

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-4-3 10:00 PM 發表
冇權反對。
但有權禁止一切貨物、物資經深圳到香港,包括東江水.
攬炒又成功

林鄭堅持去馬證明佢係無政治智慧. 佢仲唔明.. 唉.

就算南北韓關係咁差, 佢地要融合都係起工業城. 唔係呢D 啦.

係港島東南面用個島做呢D 米得咯. 唔夠地就填海. 西南就繼續佢個明日大魚. 環保組織一定不滿架啦, 由得佢地不滿咯.

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-4-10 11:49 AM 發表

送俾誠哥的禮物,退下前搞掂沙嶺殯儀城,紅磡所有殯葬業必定遷去殯儀城,加上通咗地鐵,紅磡地皮即升值十倍,大地主誠哥身家又大升水,件事就係咁。
殯儀館,火葬場,骨灰庵是三種功能。
不要老屈。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]