• 瀏覽: 3,034
  • 回覆: 28
【明報專訊】政府4月起放寬主題公園入場率至75%,香港迪士尼樂園調整營運及入場人次。有迪士尼樂園員工稱場內餐廳仍要保持入座率最高五成及4人限座,西餐廳輪候有時長達6小時;香港迪士尼樂園職工會主席鄧耀基表示,園方周四已問員工會否願意周末加班,並已通知餐飲部可叫兼職員工上班。

除了有季票無限入場外,否則在園內餐廳等 6 小時,仲使玩?
如果有季票,不如 11 時在外面餐廳食飽 D 才入場,園內餐廳又貴又唔好食。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20210403/s00002/1617386983119/迪士尼餐廳輪候6小時-園區叫員工加班准兼職工

咁咪幾好, 有錢齊齊搵.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-3 09:37 AM 發表
咁咪幾好, 有錢齊齊搵.
D 人怕蝕底,老鼠樂園早上 10 時一開門,已排隊入場,連食都在園內。
十多年前初開本人有一年季票 (非紅日),除了頭 2 次老早入場及在園內食埋嘢 (因入兩日翻本) ,之後 2、3 日再入場,都只是在荃灣食完 LUNCH,入到場都 12 時至 1 時,不用比貴食園內咁難食的嘢。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-4-3 09:42 AM 發表

D 人怕蝕底,老鼠樂園早上 10 時一開門,已排隊入場,連食都在園內。
十多年前初開本人有一年季票 (非紅日),除了頭 2 次老早入場及在園內食埋嘢 (因入兩日翻本) ,之後 2、3 日再入場,都只是在荃灣食完 LUNCH,入到場都 12 時至 1 時,不用比貴食園內咁難食的嘢。
去得樂園都預左個價啦,
貴就不如唔好出,出入車費都幾廿蚊,返去超市即食麵都平,餐廳都貴又要排隊

算唔算叫強迫勞動?

有生意咪好囉

加班?要強迫勞動就唔好啦!🤭

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-4-3 10:51 AM 發表
算唔算叫強迫勞動?
直頭係啦!咁要制裁架喇!🤭

老鼠樂園我一次都冇去過!

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2021-4-3 10:58 AM 發表
加班?要強迫勞動就唔好啦!🤭
老味冇影

強迫勞動,要底制滴滴尼

迫人加班冇人道,一定要制裁敵視離

應要聯合國人權委員會來港視察

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2021-4-3 11:00 AM 發表

直頭係啦!咁要制裁架喇!🤭
老美制裁美企

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]