• 瀏覽: 7,423
  • 回覆: 90
+8
引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-4-2 11:51 AM 發表
司馬南佢個封面?🤔

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-2 11:59 AM 發表
其實係浦台島起殯葬城就最好。

1. 其實一年先有2,3日係多人會去,交通唔會係問題,
2. 另外因為佢係島,空氣污染容易被海風吹散。

3. 遠離民居,而且無任何經濟發展潛力。

遠得嚟希望可以係陸路可以去到嘅地方😨

引用:
原帖由 奧薩瑪賓拉登 於 2021-4-2 07:37 PM 發表

遠得嚟希望可以係陸路可以去到嘅地方😨
一年先去一次!

又唔見太平清醮個個入長洲,要起條路入去

在立法會,政府總部對出空地起啦,一定黃屍讚成.示威區起殯儀館又有高官,議員日日敬仰

文匯報有咁嘅取態,應該就起唔成。涉及兩地規劃嘅野,唔到香港話事了。特首嘅影響力或權力,已不及深圳市委書記,雖然佢理論上應等同省長。

提示: 違規內容已被屏蔽
阻礙政府施政,有無違國安法

提示: 違規內容已被屏蔽
非常支持,誰反對就拉誰

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-2 11:59 AM 發表
其實係浦台島起殯葬城就最好。

1. 其實一年先有2,3日係多人會去,交通唔會係問題,
2. 另外因為佢係島,空氣污染容易被海風吹散。

3. 遠離民居,而且無任何經濟發展潛力。

我都係咁講,荒島最適合,而且可以鼓勵花葬海葬,以香港人依家再冇世俗教育,先人過身十年後,後人懶得再拜山,肯去也當作行山,搬去離島要搭渡船,孝子也縮沙去拜山。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-2 20:25 發表

一年先去一次!

又唔見太平清醮個個入長洲,要起條路入去
有心果D, 一年幾次啦..
清明, 重陽, 生忌, 死忌...
無心果D, 十世都唔去啦...

呢個位置的確唔錯,支持政府

咁反既低能兒童覺得喺邊度搞好呢? 定係葬喺自己屋企大廳?

還掂反開,不如搬埋沙嶺個墳場啦!香港人真係……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]