• 瀏覽: 2,225
  • 回覆: 23
+2
中國、俄羅斯、法國、德國、英國及伊朗的官員,今日稍後舉行視像會議,磋商伊朗核協議問題,或涉及美國重返協議。

歐盟周四發聲明,各方將討論美國可能重返核協議的前景,及如何確保協議得到全面及有效執行。

法國外交部發言人指,法德英三國與中俄緊密合作,以找出解決當前困局的方法,並已分別與美國及伊朗對話。

有消息指,法德英三國與伊朗代表周一已開會,並商討伊朗提出的建議。美國國務院發言人歡迎各方舉行會議。

美國前總統特朗普就任後退出伊朗核協議,並重新制裁伊朗。伊朗最高精神領袖哈梅內伊指美國若重返核協議,伊朗便會重新履行承諾。

又係全世界要收拾美國幼稚行為制造出黎嘅煩惱

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/greaterchina/606631c534b031c63b12c434/中法等五國與伊朗視像會議商核協議-或涉美國重返協議

尾角加入做乜?!

拜登政府要求中國依循國際規則,請問國際規則是否像老美那樣,中意離就離,返就返,完全不守承諾嗎?

中國已對美國單方面退出伊核協議,並對伊朗嘅無理制裁行動上說不。
英、法、德可以嗎?

唔侵老美玩,老美蝦仁既~~~

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-4-2 06:14 AM 發表
尾角加入做乜?!
再次加入先可以再次扭計退出

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-4-2 05:24 AM 發表
中國、俄羅斯、法國、德國、英國及伊朗的官員,今日稍後舉行視像會議,磋商伊朗核協議問題,或涉及美國重返協議。

歐盟周四發聲明,各方將討論美國可能重返核協議的前景,及如何確保協議得到全面及有效執行。

法國外交部發言人指,法德英三國與中俄緊密合作,以找出解決當前困局的方法,並已分別與美國及伊朗對話。

有消息指,法德英三國與伊朗代表周一已開會,並商討伊朗提出的建議。美國國務院發言人歡迎各 ...
事實係美國見到中伊簽咗25年投資4000億美元的協議,知道單邊制裁失敗,所以又想重新用核協議來綁住伊朗。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-4-2 06:14 AM 發表
尾角加入做乜?!
因為中伊加大合作,所以美國就要重返協議,想重新主宰伊朗。

引用:
尾角加入做乜?!
其實恊議真正目的是限制美國唔好攪伊朗囉_

老美:我唔想重返㗎,不過D細叫到,咪考慮下囉,我唔想重返㗎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-2 07:50 AM 發表

因為歐洲要同8000幾萬伊朗人做生意

大話國蛋出又蛋入, 幾時大麻毒滅國??

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-2 07:50 AM 發表

意思即係
德法英:美國你好自己埋位
你唔埋位我哋都唔鳩理你自己制裁飽佢我哋要做生意

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-4-2 07:05 AM 發表

再次加入先可以再次扭計退出
彈出彈入

引用:

美國制唔制

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]