• 瀏覽: 12,511
  • 回覆: 40
形勢再發展下去,這樣衝突必然發生。今次同第一次世界大戰前夕的氣氛非常相似。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-1 02:09 AM 發表
形勢再發展下去,這樣衝突必然發生。今次同第一次世界大戰前夕的氣氛非常相似。
白人士政權假民主,真正系種族主張

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-1 02:09 AM 發表
美必將內部問題向外輸出。
但以軍事姿態對華施壓,只有台灣一個切入點。
台綠營下位如是一位剛勇者或台海有戰爭危機,美軍介入是必然。
回想那黑人奧巴馬的“重返亞太”。
當想到美海空軍“那擁核的俄亥俄及B2在亞太區”,你認為解放軍沒萬全之準備嗎?

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-4-1 03:11 AM 發表

台綠營下位如是一位剛勇者或台海有戰爭危機,美軍介入是必然。
回想那黑人奧巴馬的“重返亞太”。
當想到美海空軍“那擁核的俄亥俄及B2在亞太區”,你認為解放軍沒萬全之準備嗎?
打北韓都唔敢,點會打中國。
講軍事中國勁過佢啦。(主場)

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-4-1 03:11 AM 發表
東邊是台灣,西邊是烏克蘭。美國已不是要施壓,而是在找出手的時機和借口,找不到借口就會製造一個出來,就看兩個祭品誰先上法壇!

引用:
美國打 阿拉伯國家就夠膽啫,但打東亞國家就未威過,就以 緬甸為例, 緬甸軍政府叛變,由第一日未死人, 譴責咗成個月, 緬甸平民已經死咗超過500人,到現在都係 譴責同製裁,黃豬成日以為解放軍,打香港,美軍就會來,到現在一個美軍都冇派過來,就知道美軍唔係咁易出兵,你估美軍真係唔怕死咩。

引用:
原帖由 oyear 於 2021-4-1 05:45 AM 發表

打北韓都唔敢,點會打中國。
講軍事中國勁過佢啦。(主場)
利益足夠,北韓必被美所滅。
美在中東有利益驅使,所以過去中東會被美侵略。
如我國破壞美在東亞或全世界的利益,我國一樣會招來美軍。

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-4-1 06:39 AM 發表

美在東亞如利益足夠,我國一樣會招來美軍。
北韓太好用了,肥仔是美國軍火的推銷員!就像中東要有伊朗,東亞怎能沒有北韓?沒有"敵人"誰會聽指揮?

現在美國想把"敵人"的頭套套在中國身上,北韓分分鐘可以像越南一樣,用美金收買成為"萌友"!

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-4-1 06:39 AM 發表

中東無防空無國防梗係任你打啦

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-1 06:29 AM 發表

美國打 阿拉伯國家就夠膽啫,但打東亞國家就未威過,就以 緬甸為例, 緬甸軍政府叛變,由第一日未死人, 譴責咗成個月, 緬甸平民已經死咗超過500人,到現在都係 譴責同製裁,黃豬成日以為解放軍,打香港,美軍就會來,到現在一個美軍都冇派過來,就知道美軍唔係咁易出兵,你估美軍真係唔怕死咩。
呢樣又唔岩
美國不嬲就想你地亂
到泛民上位,佢一樣會扶植其他派系作對。
美國只係用民主之名煽動。
今日係泛民,下次一樣可以係民建聯自由黨

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-4-1 06:29 AM 發表

在中國保護傘下,美國打韓戰,越戰都找不到甜頭...

當年仲要係軍力,科技高中國咁多...

而家美國連中國鄰近北韓,緬甸都唔敢亂來,何況係中國本土..

引用:

中伊巳簽署了25年全面合作協議,美國可以做啲乜?開戰?
咪又係打嘴炮!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 SYPL 於 2021-4-1 06:06 AM 發表

東邊是台灣,西邊是烏克蘭。美國已不是要施壓,而是在找出手的時機和借口,找不到借口就會製造一個出來,就看兩個祭品誰先上法壇!
面對中國而言,西面烏克蘭有俄羅斯頂住,反而擔心的是阿富汗,而東面台灣才是中國的主戰場。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]