• 瀏覽: 1,808
  • 回覆: 16
引用:
美國兩名國會警察入稟華盛頓聯邦法院,控告前總統特朗普煽動群眾,衝擊國會山莊,導致幾十名同袍受傷,其中一人死亡,兩人又指在事件中,身心受傷。
入稟狀說,特朗普持續試圖令支持者相信大選舞弊的虛假指控又刺激、慫恿、煽動及指揮當時在國會山莊外的群眾,襲擊駐守的警員
其中一名提出訴訟的警員說,他的頭部和背部受傷,另一人就指,面部被化學品射中,兩人分別向特朗普索償75000美元。

太荒謬了!
美國黑警未舉旗就開槍,打死和理非的女示威者,仲惡人先告狀
我日日睇毒果,確信美國大選係有舞弊,令特朗普落敗,並非虛假指控
最重要一點,美國的示威係冇大台的,全部係自發,冇人刺激、慫恿、煽動及指揮佢地示威,講完!

要求.....
1. 立即永久撤回呢單訴訟、
2. 赦免進入國會的全部示威者暴動罪、
3. 為被美國黑警屠殺的女示威者舉行國葬、
4. 推翻拜登勝出的大選結果、
5. 並解散美國警隊,刻不容緩!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1583588-20210331.htm

告L到先算啦.

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-3-31 03:05 PM 發表

太荒謬了!
美國黑警未舉旗就開槍,打死和理非的女示威者,仲惡人先告狀
我日日睇毒果,確信美國大選係有舞弊,令特朗普落敗,並非虛假指控
最重要一點,美國的示威係冇大台的,全部係自發,冇人刺激、慫恿、煽動及指揮佢地示威,講完!

要求.....
1. 立即永久撤回呢單訴訟、
...
五大訴求 決一不可🤭🤭

我們要學效奸邪妖獸一樣叫口號:

「美國加油!」

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-3-31 03:07 PM 發表
告L到先算啦.
x2
傻普背後勢力巨大,根本無可能告得入,所以民屎黨咪求其揾2個貿利告下算囉。如果唔係,有咩理由唔係由國家檢控官告刑事罪呢。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-3-31 03:31 PM 發表

x2
傻普背後勢力巨大,根本無可能告得入,所以民屎黨咪求其揾2個貿利告下算囉。如果唔係,有咩理由唔係由國家檢控官告刑事罪呢。
因為特朗普危害國家安全。

共和黨分明又放生柒 L 普!

抓起來
抓起來  

引用:
原帖由 Peter_H 於 31-3-2021 06:12 PM 發表
儍仔施微弱的最後一擊
地中海大戰dX慘敗~炸到地震咁喎
你up乜,唔明

抗爭何罪之有?點解要迫害和平示威者?5眼要出聲幫示威者同白宮街坊拖!買文具都要拉?DLLM!人權監察成員去哂太子站死L哂?環保少女呢?陪緊彈珠女?

美國兩名國會警察控告特朗普煽動群眾衝擊國會山莊 

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-1 12:10 AM 發表

你up乜,唔明
輸到傻咗。

奇怪,點解係兩名卒仔控告?

咁大件事,國會官方唔做嘢?

DA唔得閒?

議長睇唔到?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]