• 瀏覽: 4,493
  • 回覆: 35
+2
「DANISA」皇冠丹麥曲奇的商標持有人連同多間公司(下稱原告),控告《蘋果日報》及「丹麥藍罐曲奇」的製造商與香港銷售商,指控該報為了廣告利益,於2018年農曆新年期間發表多篇誹謗原告的報道式廣告。原告今天(28日)到高院提出申請,要求該報交出它與藍罐曲奇在涉案時期的廣告合約等資料,雖然該報提出反對,但聆案官決定下令該報於7天交出廣告相關合約的資料。
原告的律師陳詞指稱,《蘋果日報》與藍罐曲奇合謀,發表涉案的誹謗報道,以作為藍罐曲奇打擊對手的廣告計劃...

《蘋果日報》被指為廣告利益刊登誹謗「DANISA」皇冠丹麥曲奇的報道。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210128/bkn-20210128165337069-0128_00822_001.html

毒果丶毒妓為左錢乜差違法嘢都敢做,
收水抹黑就濕濕碎啦,毒果狗睇到嗎?

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-31 02:54 PM 發表
「DANISA」皇冠丹麥曲奇的商標持有人連同多間公司(下稱原告),控告《蘋果日報》及「丹麥藍罐曲奇」的製造商與香港銷售商,指控該報為了廣告利益,於2018年農曆新年期間發表多篇誹謗原告的報道式廣告。原告今天(28日)到高院提出申請,要求該報交出它與藍罐曲奇在涉案時期的廣告合約等資料,雖然該報提出反對,但聆案官決定下令該報於7天交出廣告相關合約的資料。
原告的律師陳詞指稱,《蘋果日報》與藍罐曲奇合 ...
抹黑恐嚇 就係 毒果 非法黑金來源

引用:
原帖由 WongManTat 於 31-3-2021 03:03 PM 發表

抹黑恐嚇 就係 毒果 非法黑金來源
自僱毒果轉舔犬唔知有冇....

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-31 03:15 PM 發表

自僱毒果轉舔犬唔知有冇....
刁~毒果🐶有乜做唔出。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-31 03:29 PM 發表

刁~毒果🐶有乜做唔出。
蘋果係錯完再錯

引用:
原帖由 WongManTat 於 31-3-2021 06:18 PM 發表

蘋果係錯完再錯
同隻毒狗乃西狗一樣永不知錯

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-31 06:40 PM 發表

同隻毒狗乃西狗一樣永不知錯
話話佢又變隻毒果黃擘髀狗出嚟柒,
做人影子在申民板仲俾人吊唔夠咩!

引用:
原帖由 moyy 於 31-3-2021 07:27 PM 發表

話話佢又變隻毒果黃擘髀狗出嚟柒,
做人影子在申民板仲俾人吊唔夠咩!
毒果狗勝在皮奀肉韌掉極唔化

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-31 10:34 PM 發表

毒果真係皮奀肉靭

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-3-31 11:29 PM 發表

毒果真係皮奀肉靭
讀我永遠不知錯

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-31 10:34 PM 發表

毒果狗真係要見鑊吊鑊!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-31 11:49 PM 發表

毒果狗真係要見鑊吊鑊!
毒果 好快要收檔

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-4-1 07:18 AM 發表

毒果 好快要收檔
蘋果日報=一個不誠實嘅傳媒

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-4-1 08:48 AM 發表

蘋果日報=一個不誠實嘅傳媒
鄧炳強一哥
一早玩不誠實的 傳媒

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-4-1 10:36 AM 發表

鄧炳強一哥
一早玩不誠實的 傳媒
鄧炳強一個 直到蘋果日報 心臟 搜查佢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]