• 瀏覽: 5,517
  • 回覆: 77
北韓近日接連發射導彈,引來國際抨擊,包括南韓總統文在寅亦就此事譴責北韓行為。 北韓領袖金正恩胞妹金與正周二(30日)作出回應,批評文在寅就北韓發射導彈的言論自相矛盾,仿效美國的「強盜」邏輯,言行無恥。
勞動黨中央委員會副部長金與正於朝中社發表談話,批評文在寅上周五(26日),於維護西海日紀念活動上,對北韓試射導彈的言論。金與正表示,兩韓國防科學研究所同樣進行彈道導彈試驗,但南韓卻主張試射導彈是為實現半島和平與重啟兩韓對話,卻另一方面卻指北韓試射導彈會破壞兩韓對話氣氛,批評南韓荒謬絕倫、厚顏無恥、沒資格向北韓說三道四。

金與正斥責南韓言行無恥,與美國一樣將北韓自治權污名化為違反聯合國決議及對國際社會威脅,仿效美國的強盜邏輯,重申日前稱南韓為「美國產鸚鵡」。

北韓越來越有霸氣, 既不放美國佬在眼內, 更串爆南韓呢隻美國走狗, 相信好快北韓又再玩放火箭同射導彈啊...

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2920447/金與正斥文在寅強盜邏輯 再笑南韓「美國產鸚鵡」?mtc=20042

如果中俄朝團結起來,西方根本唔敢玩嘢。

其實可以學歐盟咁,成立亞洲共產聯盟 。

引用:
原帖由 hum~ 於 2021-3-31 03:40 AM 發表

一眾老外西毛賤國對共產兩個字有恐懼症, 牠們會立即將這個共產聯盟狂扣帽子及抺黑醜化妖魔化, 到時就真係WW3啊...

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-3-31 03:59 AM 發表

一眾老外西毛賤國對共產兩個字有恐懼症, 牠們會立即將這個共產聯盟狂扣帽子及抺黑醜化妖魔化, 到時就真係WW3啊...
中俄朝都有核彈,唔會 ww3 啩。不過可能暗底已是聯盟,唔駛一定真聯盟。

引用:
原帖由 hum~ 於 2021-3-31 03:40 AM 發表

中國係不結盟的🙏🙏

引用:

俄佬唔會當自己亞洲

引用:
原帖由 hum~ 於 2021-3-31 04:31 AM 發表

中俄朝都有核彈,唔會 ww3 啩。不過可能暗底已是聯盟,唔駛一定真聯盟。
根本唔 需要個別聯盟,全部在聯大 憲章下,萬事講個理字,真民主一國一票,用票講說話🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-3-31 06:57 AM 發表

中國係不結盟的🙏🙏
沒錯!

只有戰略夥伴!!

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-3-31 07:01 AM 發表

根本唔 需要個別聯盟,全部在聯大 憲章下,萬事講個理字,真民主一國一票,用票講說話🤔🤔
美英歐   vs  中俄伊

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2021-3-31 07:01 AM 發表

俄佬唔會當自己亞洲
敵人的敵人就是朋友!

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-3-31 03:59 AM 發表

ww3=地球末日

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-3-31 07:05 AM 發表

沒錯!

只有戰略夥伴!!
大家已加入聯大就係聯大嘅框架內談🤔🤔

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-3-31 07:08 AM 發表

敵人的敵人就是朋友!
俄佬一定係歐洲,歐洲亦需要俄佬供天然氣,冇必要做亞洲聯盟,反而啊爺唔應該將目光局限亞洲,中俄伊連線就已經好強,朝鮮始終癲起上嚟怕控制唔到

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-3-31 07:07 AM 發表

美英歐   vs  中俄伊
一百九十幾個國家一國一票,問吓歐美個啲民主國家點解唔肯🤔🤔

唔用美國走狗,用美國產鸚鵡已經好客氣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]