• 瀏覽: 2,109
  • 回覆: 23
富時羅素確認從今年10月開始,將中國國債納入其主力債券指數富時羅素全球政府債券指數(WGBI),分36個月逐步納入,中國國債在WGBI中的權重將為5.2

富時一小步,人民幣一大步。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/財經快訊/606069/中國國債納入富時羅素指數-渣打-料過萬億元流入國債市場

奸邪妖獸最不願看到中國經濟愈來愈好。

美國佬又可能準備出手抵制。 

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-30 08:09 PM 發表
又是將未會發生啲事⋯當已發生講
儍⋯患的精神病好深
連前美國已破產的文件也當蝦
睇清楚系現在就開始買,逐步買夠5.2%  ,幾萬億投資,肯定系慢慢逐點逐點買入加

不要騙自己拉,沒用的,掩耳盜鈴

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-3-30 07:42 PM 發表
富時羅素確認從今年10月開始,將中國國債納入其主力債券指數富時羅素全球政府債券指數(WGBI),分36個月逐步納入,中國國債在WGBI中的權重將為5.2

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210304/444188949561217024180326.jpeg/kgNKOds8gTfsZugZsq-w7UkMlpqebiQiVB2aHVQdmh0?v=w1280r16_9
咁,你仲疴煙國債等發大達!

引用:
原帖由 電梯真空的筍盤 於 2021-3-30 08:46 PM 發表

咁,你仲疴煙國債等發大達!
我係等美國出招打壓,等世界再一次認識“民主”美國。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-30 08:09 PM 發表
儍⋯患的精神病好深
你都有道理

你呢, 你點睇平時有人話大陸破產..支爆依一類 "將未會發生啲事⋯當已發生講" 呢?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-30 08:23 PM 發表
不要騙自己啦~知見到現咁局勢的確令人咀喪 始終勝負已現
PH自己騙自己,一早話川普雞爸當選腫桶,而家臉皮厚過牛屎,日日系咁柒

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-3-30 08:18 PM 發表

睇清楚系現在就開始買,逐步買夠5.2%  ,幾萬億投資,肯定系慢慢逐點逐點買入加

不要騙自己拉,沒用的,掩耳盜鈴
師兄提提你,你唔使理呢隻皮蛋H講咩,有時連佢d同類都唔知佢想表達d咩

金趐福佳鳥,鹵味又要發顛😱😱😱

咪又要人地認証,乜乜物物中心。唔係你話係就係

引用:
儍⋯患的精神病好深
講嘢語無倫次,次次都唔知你噏乜?下次食完藥先至好噏嘢!

大陸債蝕能死你。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]