• 瀏覽: 4,106
  • 回覆: 33
對基金既營運有些微影響

就係政府驚太多人提款走,所以用BNO Visa 離港唔俾攞MPF 走!

黃甴gogogo,快啲走唔好再返嚟

引用:
原帖由 victor01 於 2021-3-30 06:26 PM 發表
就係政府驚太多人提款走,所以用BNO Visa 離港唔俾攞MPF 走!
咁呢批人, 係移民去其他國家的? 所以, 早排有報導, 走咗幾百億元去加拿大!

經濟不景下先比上年大增2100宗,超少....
好多人都用呢招攞強積金,有乜咁出奇,分分鐘連移民都唔係...

舊年第三季, 應該未有bno visa . 宜家有bno visa, 應該仲多人申請, 不過政府施壓唔批。 照常理, 佢哋都唔想留低, 而且啲錢又係屬於佢地, 做乜唔快啲俾返佢  過主啦!

斷哂後路係非常好,千祈咪死番嚟呀

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-3-30 05:59 PM 發表
港區國安法去年7月正式實施,加速港人逃亡潮。根據積金局最新數據,去年第3季(7月至9月)以「永久離開香港」申請提早提取強積金共8,100宗,按季大增2100宗;涉額17.04億元,按季大增72.6%,後者是有季度紀錄以來新高。 特首林鄭月娥曾指國安法起「震懾效果」,令香港恢復...

https://hk.appledaily.com/resizer/xb8-vrlhPdV3p4l-EfEyQ-q4M10=/720x405/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/HKWI6X2EXJBABF76H2HAGWPB4Q.jpg
多條L咩
破壞後維修費都唔止
班仆街 破壞後 不是認白痴就周身病痛 更離譜走埋佬

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-3-30 05:59 PM 發表
港區國安法去年7月正式實施,加速港人逃亡潮。根據積金局最新數據,去年第3季(7月至9月)以「永久離開香港」申請提早提取強積金共8,100宗,按季大增2100宗;涉額17.04億元,按季大增72.6%,後者是有季度紀錄以來新高。 特首林鄭月娥曾指國安法起「震懾效果」,令香港恢復...

https://hk.appledaily.com/resizer/xb8-vrlhPdV3p4l-EfEyQ-q4M10=/720x405/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/HKWI6X2EXJBABF76H2HAGWPB4Q.jpg
MPF總額突破1.1萬億 ...

得17億咁少?
又話200幻+1?
又話20%要移民?
全部都係造假?

差唔多啦
32萬加拿大雙重國籍人士
香港打工有供MPF
依家唔撈
有外國passport証明離港返加
唔通唔比咩

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-30 06:44 PM 發表

MPF總額突破1.1萬億 ...

得17億咁少?
又話200幻+1?
又話20%要移民?
全部都係造假?
結果2%都冇……身體果然最誠實

曱甴黃屍狗肯離開對香港肯定利多於弊

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-3-30 07:09 PM 發表

結果2%都冇……身體果然最誠實
係連0.2%都冇  

我都想攞返晒MPF返大陸創業好過
系香港都唔知有無命等到65歲

引用:
原帖由 victor01 於 2021-3-30 06:26 PM 發表
其實都係一小部分人
咪由佢地走

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]