• 瀏覽: 9,417
  • 回覆: 108
本主題由 motivation 於 2021-3-30 09:25 AM 移動
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-3-29 21:32 發表

民主黨都係摺左佢啦.
蔡耀昌單野之後, 民主黨已經完全喪失建黨既理念, 變成一個圍爐政黨.
當日佢可以背叛自己反歧視既根本立場, 他日有乜野原則唔可以出賣.
民主咪係幾條友話事
同民意就話跟民意代表民意
不同民意就話巿民唔認識唔清楚
堅持自己意見

強烈讉責無恥泛民利用學生佔中  

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 fco6636 於 2021-3-30 13:49 發表

自司徒華走了之後,成個泛民走哂樣,變成犯民。

犯民一直計錯數,不停挑戰大陸政府底線,以為背後有美國撐腰,大陸政府唔敢搞,可惜 ⋯⋯⋯
司徒華後, 犯民比黎生控制了.

回覆 引用 TOP

做乜要回歸初心!當日你地大叫不割蓆,不分化,我地香港優秀年青人,先至會齊上齊落去死撐打鳩市民。你地叫回歸,係乜要好似魚旦運動一樣,少鳩班暴徒呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2021-3-30 08:42 AM 發表

點會
皮蛋點會收錢
佢忠佢太公包頭佬啫
哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-29 09:30 PM 發表

未來各個政黨要「重新出發」、參與政治,其核心要義,無疑是要帶領社會重建「陸港互信」。蘇逸恆認為,過去「比例代表制」的全面實施,雖然能夠保障少數聲音進入議會,但同樣會令極端主義抬頭,同時,政黨為了爭取「某一部份」的選票,容易被民粹牽着走,影響整個議會議政的走向;未來改行「雙議席單票制」,制度能容納的黨派有限,議會討論或會回歸「溫和理性」,「那隨着政治制度轉變,中央政府會否按照其(普選)承諾去做,慢慢 ...
初你個hi 咩、kick off la

回覆 引用 TOP

民主黨的「初心」就是,當賣國賊搵尾金。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-3-29 09:59 PM 發表

我最希望一班中間偏淺藍的愛國民主派人士當選,例如:新思維,民主思路等!!!

我估計,明年立法會選舉這班人應該很有市場,很多侯選人應該會當選!!!
温和民主派也應封殺,只應俾真建制參選。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sam1681818 於 2021-3-29 10:26 PM 發表

正邪不兩立,如果是真要改邪歸正,就應該向全港市民坦白,公開認錯,並公開譴責黑暴,黑媒,教棍,神棍及一眾為反而反的團體。
同埋支持政府殺哂他們。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 光棍man 於 2021-3-29 11:00 PM 發表

只要冇公民黨班人 和外國勢力,我唔反對其餘民主派繼續上路
唔得,一定要趕盡殺絕。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火牛係佢 於 2021-3-29 11:04 PM 發表

事實證明,民主黨嘅初心就係反中亂港
九十年代已經暗地攪港獨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百蚊富翁 於 2021-3-30 07:39 AM 發表

要趕盡殺絕,一個都不能放過,即使跪下也要殺,心軟的人不妨想想黃尸過去的所作所為。
仲要用滿清十大酷刑對付。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-3-30 01:26 PM 發表

有心人妖魔化中共,其實現在的領導人心胸比較廣闊
應該用老毛對付反動派的方式對付他們。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-29 09:30 PM 發表

未來各個政黨要「重新出發」、參與政治,其核心要義,無疑是要帶領社會重建「陸港互信」。蘇逸恆認為,過去「比例代表制」的全面實施,雖然能夠保障少數聲音進入議會,但同樣會令極端主義抬頭,同時,政黨為了爭取「某一部份」的選票,容易被民粹牽着走,影響整個議會議政的走向;未來改行「雙議席單票制」,制度能容納的黨派有限,議會討論或會回歸「溫和理性」,「那隨着政治制度轉變,中央政府會否按照其(普選)承諾去做,慢慢 ...
一日黑暴,終生黑暴.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-29 09:50 PM 發表

呢個世界正邪二邊 什麼春初心⋯基礎是正或邪先
講得好,就係最基本既正與邪,唔洗講其他.

你哋泛民曱甴自喻 "正義",我就係同你講社會正義去踢爆你,林鄭既逃犯條例修例內容如下:

(1)從英治年代遺留既移交逃犯條例中,剔除政治檢控嚟不作移交 (see Annex 1, item C);

(2)加入雙邊控罪作立案門檻 (see Annex 1, item A);

(3)加入法庭公開聆訊作移交門檻 (Clause 6d & e and Clause 12 (二)(2));

(4) 跟現有19個移交逃犯協約國外,容許向全球餘下214個國家或地區既政府,作單次性移交逃犯審議及安排.

以上既修改內容, 有邊項係非正義? 你指出嚟俾你自己睇吧.

你呢班泛民黃絲去反對一個有正義性既修例, 咁你班反對既黃絲仲有無正義可言? 何解會自喻 "正義"?

仲要係以暴力手段去反對一個合符正義既修例, 泛民黃絲哋唔係邪惡暴徒又係咩?

為反對一個合符正義既修例而暴動既人, 稱你哋泛民黃絲為邪惡暴徒有咩唔啱?

所以我純粹踢爆你一句,泛民係: 違反道德正義既邪惡暴徒.

我喺立法會網頁cap 埋、highlight埋,該修例議案既重點章節你睇,因為我睇死你根本從來無入立法會網頁,去睇過該修例文憲,你連行過自己當區民政事務處,申手攞本紙張版都懶,莫講話睇呢40頁修例議案.

睇都唔睇修例文本,就義憤填膺去盲反暴動,我有無揭穿錯你? 心照.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sam1681818 於 2021-3-29 10:26 PM 發表

正邪不兩立,如果是真要改邪歸正,就應該向全港市民坦白,公開認錯,並公開譴責黑暴,黑媒,教棍,神棍及一眾為反而反的團體。
認錯割?  咪即係叫民主黨割自己?  佢哋自己就係黑暴、黑條、教棍、神棍!

一日黑暴,終生黑暴.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]