• 瀏覽: 721
  • 回覆: 12
+2
港府早前收緊多項入境措施,食物及衞生局局長陳肇始今(29日)指,放寬英國禁飛安排,當局將於4月下旬安排指定航班,讓在英國的港人直接回港。此外,當局亦將澳洲、新西蘭及新加坡列入低風險地區,從上述地區回港人士於指定檢疫酒店隔離,將由21天縮短至14天及7天自我監測,另第19日將作強制檢測。當局指本周內會向航空公司發出指引,料最快下周開展。另外,考慮到內地疫情持續穩定,港府研究擴展「回港易」計劃覆蓋範圍,由廣東省及澳門擴展至全內地經機場回港的港人。

林鄭班子又出招打殘香港,親手引進英國變種病毒,仲要縮短隔離時間,害死港人,打幾多疫苗都無用啦

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210329/bkn-20210329162624826-0329_00822_001.html

睇見真火滾,班黃廢官派專機接班黃L返黎,隨時身帶變種病毒,祝各安天命,竟然無議員出手阻止,下屆選舉叫呢班建制議員食屎啦
https://www.youtube.com/watch?v=gR7P25dW5hc

我親戚可以來回幾次,係咪佢地唔肯轉機咋。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-3-29 08:13 PM 發表
我親戚可以來回幾次,係咪佢地唔肯轉機咋。
出句聲政府特黃官員抬埋騎送佢地返黎

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-3-29 08:09 PM 發表
港府早前收緊多項入境措施,食物及衞生局局長陳肇始今(29日)指,放寬英國禁飛安排,當局將於4月下旬安排指定航班,讓在英國的港人直接回港。此外,當局亦將澳洲、新西蘭及新加坡列入低風險地區,從上述地區回港人士於指定檢疫酒店隔離,將由21天縮短至14天及7天自我監測,另第19日將作強制檢測。當局指本周內會向航空公司發出指引,料最快下周開展。另外,考慮到內地疫情持續穩定,港府研究擴展「回港易」計劃覆蓋範圍 ...
英國確診回落,無錯,不過都差不多每日四千喎

應該要隔一個月

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-3-29 09:26 PM 發表
應該要隔一個月
班攬炒官仲話要縮短隔離, 佢地做事真係白痴就預左既, 但係班議員唔出聲阻止就真係火都黎

搞L錯, 乜唔係14+8日咩 ? 我唔想有第5波呀 ! X你老X !

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-3-29 11:46 PM 發表
搞L錯, 乜唔係14+8日咩 ? 我唔想有第5波呀 ! X你老X !
呢D就叫親鬼佬有優惠,中央支持港官, 港官玩死親中市民

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-3-29 23:49 發表

呢D就叫親鬼佬有優惠,中央支持港官, 港官玩死親中市民
到時希望阿爺有指示.

政府有心理準備會爆第5波!!!因為之前4波都是在政府的可控範圍內!!!沒有大規模爆發!!!所以明知可能會爆第5波都照推!!!

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-3-30 12:05 AM 發表
政府有心理準備會爆第5波!!!因為之前4波都是在政府的可控範圍內!!!沒有大規模爆發!!!所以明知可能會爆第5波都照推!!!
引入英國變種,打左疫苗都可能無用,除非香港政府想做大規模人體實驗,測試英國變種對各種疫苗抗體能力

林鄭永遠是對的

大家只要盲撐,不要問

主題標籤 #陳肇始
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]