• 瀏覽: 459
  • 回覆: 9
愚民只會信網傳.

. Tw, 灣灣省文宣, 又唔洗睇

呆灣嘅做假媒體,白痴才會信它的內容!

引用:
原帖由 有前有後正到痺 於 2021-5-9 07:51 PM 發表
哦,你話樓主白痴,咁你就唔係啦,明知道係事實都唔好講到出口嘛。

引用:
原帖由 有前有後正到痺 於 2021-5-9 07:51 PM 發表
你講事實, 叫樓主點樣面對?

基本上對於懷孕期間打任何一款疫苗, 會有咩副作用, 都未有實際報告, 只得鳩吹.
不過至少有一個實例出現咗 - 香港一位有名氣既懷孕期間打復必泰, 結果流產. 有無必然關係? 唔知. 但話完全無關, 又無實證 (醫學界會因為打疫苗利大於弊, 可以無視一切).

不過有無實證都好, 任何一款疫苗都只係得一年多發展期, 存在風險相對較高, 若然唔係身處高危高爆發地區, 真係無必要打.

又玩抹黑,黑記收人幾毛錢一貼,洗唔洗揞住良心去屈中國呀?

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-5-9 08:04 PM 發表

你講事實, 叫樓主點樣面對?

基本上對於懷孕期間打任何一款疫苗, 會有咩副作用, 都未有實際報告, 只得鳩吹.
不過至少有一個實例出現咗 - 香港一位有名氣既懷孕期間打復必泰, 結果流產. 有無必然關係? 唔知. 但話完全無關, 又無實證 (醫學界會因為打疫苗利大於弊, 可以無視一切).

不過有無實證都好, 任何一款疫苗都只係得一年多發展期, 存在風險相對較高, 若然唔係身 ...
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1585796-20210414.htm
係有兩單

打阿斯利康同輝瑞的,我都抹,一年唔好懷孕,兩年唔好叫鷄,三年唔好睇毒果添

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-5-9 07:59 PM 發表

哦,你話樓主白痴,咁你就唔係啦,明知道係事實都唔好講到出口嘛。
咁你或你地朋友試下打完西方疫苗後懷孕囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]