• 瀏覽: 1,371
  • 回覆: 36
繼西營盤健身中心「Ursus Fitness」爆疫,再有健身室恐成播疫溫床。1名染疫源頭不明的38歲日本籍空姐,曾於潛伏...

袁國勇點做專家一時一樣,又目視氣流,有超能力就唔好講嘢一時一樣啦!應該禁晒所有食肆,及室內活動地方。
我公司寫字樓都無一小時六次換氣喎,員工之間也密集過健身室,應該所有工商大廈停業才安全。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0327_00822_001.html

咁都算係好消息.

如果換氣量死規定6次
根本無得做
許多要停左業先有得改善
有些舊樓己無得加
機器重量樓宇承受不到
索性有窗先打開窗先

換氣不足一時高一時低, 你講L晒啦

上次食肆換氣不足, 比K11 中止租約
連帶影響埋其他食肆要配合新既換氣要求
就係因為專家一句換氣不足.

而家同樣又係換氣不足, 但專家竟然話爆發機會底?
真係龍門你擺, 磚人玩晒!!

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-3-29 09:52 發表

點同呢袁國勇話改唔到通風換氣,就要用佢指定牌子的空氣淨化機,一部幾萬元,還要計面積,你唔可以話佢有利益運送。
又唔可以問點解指定一隻牌子的機種。
總之有錢就齊齊揾

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-3-29 09:52 發表

磚家永遠是對的
除非你想死

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-3-29 09:47 發表
如果換氣量死規定6次
根本無得做
許多要停左業先有得改善
有些舊樓己無得加
機器重量樓宇承受不到
索性有窗先打開窗先
你當袁國勇傻嫁,佢講明無得改裝,就買佢話的指定牌子空氣淨化機。
聽清楚是指定牌子及型號,點解要個部,唔准問點解,有無利益運送,你唔可問,政府話只要信不要問。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-3-29 09:47 發表
換氣不足一時高一時低, 你講L晒啦
重點是要你裝佢指定的空氣淨化機,咁你明啦!
不裝就是不科學抗疫

政府無意見,無作為!乜都等磚家,等阿爺出手!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-3-29 10:32 發表
政府無意見,無作為!乜都等磚家,等阿爺出手!
唔係無,可見陳肇始堅決在中港邊界區興建大型賓儀區,焚化爐。
政府明知每年冬季香港必吹北風,在香港北部建設焚化爐燒屍體,日日燒幾十件,要全香港人吸入燒屍體的污染物。
都話去南面無人島地區,政府堅決不選。

引用:
原帖由 220 於 2021-3-29 10:10 AM 發表

重點是要你裝佢指定的空氣淨化機,咁你明啦!
不裝就是不科學抗疫
心照啦,換氣6次難度極高,尤其是舊樓,根本就冇可能做到。

引用:
原帖由 220 於 2021-3-29 10:37 AM 發表

唔係無,可見陳肇始堅決在中港邊界區興建大型賓儀區,焚化爐。
政府明知每年冬季香港必吹北風,在香港北部建設焚化爐燒屍體,日日燒幾十件,要全香港人吸入燒屍體的污染物。
都話去南面無人島地區,政府堅決不選。
搞得嚟差不多時間,白痴係想第日北區D人遷移去明日大愚啫!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-3-29 10:42 發表

搞得嚟差不多時間,白痴係想第日北區D人遷移去明日大愚啫!
所以陳肇啟最想香港不可中港融合

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-3-29 10:41 發表

心照啦,換氣6次難度極高,尤其是舊樓,根本就冇可能做到。
心照啦!咁大財路邊到揾。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]