• 瀏覽: 6,993
  • 回覆: 133
+13
最新失業率飆升至7.2%,政務司司長張建宗今日(28日)於網誌表示,青少年失業情況值得關注,15至24歲人士的失業率高達

大學牲搵唔到工其實同經驗多少根本毋關!
以前好多公司喜歡請新人, 一來肯學, 二來人工平! 而且好多舊人做到純晒就Hea做, 要有新人溝淡下先有動力!
但係E+班黃學牲動不動就政治掛帥, 就算唔黃都無以前d新人咁肯學, 咁勤力, 做嘢一樣咁Hea而且仲麻煩! 咁樣又使乜請新人?
唯有舊人走咗無辦法唔請過人, 但盡量就唔搵近年畢業嘅學牲

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210328/bkn-20210328095716912-0328_00822_001.html

宜家d高貴嘅大學生,點會做新仔呀
入一職做管理層是常識吧

引用:
原帖由 sleepingforest 於 2021-3-29 08:47 AM 發表
入一職做管理層是常識吧
個個都唔係CEO就係 managing director

其實裝修清拆工作都需要人手,砌磚唔掂啫,拆應該熟手啦。

呢一代黃畜學牲

懶、蠢、中英文差、冇責任感、冇禮貌、冇交帶

黃毒邪教信徒、無法專心工作、不重公司利益

會洩露機密、會公器私用、會用公司資源播毒

愛粗口、愛暴力、愛起底、愛欺凌、愛攬炒、愛違法

咁嘅垃圾, 你請唔請?

引用:
原帖由 sleepingforest 於 2021-3-29 08:47 AM 發表
入一職做管理層是常識吧
錯,係一入職就想做老闆,佢企埋一邊打機,whatapps等出糧就得嘞

大學牲好威架……打、砸、燒、堵最出色

請大學生=捉老鼠入自己米缸。

一個着all black嘅大學生嚟應徴,好似你殺佢全家咁全場黑臉

乜佢地在意份工咩 ? 將來仲有好多潛在黑暴學生,香港老闆自己執生喇

附件

20191205_91f34c9ed444674c3b7a43MRIfFX9orq.jpg(60.71 KB)

20191205_15fe2617da385470e10cNIIuafFVQ8Hk.jpg(61.73 KB)

20191205_012b0090b5d255588fe3GURo2So41ioG.jpg(103.32 KB)

20191205_d1f0a6a1291c6f512d13yz66UfPTnfGT.jpg(91.06 KB)

20191205_b7e97d4bae19e35ace47uWzCHPepBdX4.jpg(199.97 KB)

20191205_50d5ef41f137562fe3ferIeAy1lsB6rV.jpg(34.07 KB)

20191205_e4438ab28561cad45bb2AsBVxyplHk0E.jpg(125.98 KB)

20191205_b9229eeaf28d79fbeae8jEzDRLLyDhYb.jpg(151 KB)

20191205_11467598ba528421b02dfHf9HUQePbHC.jpg(71.79 KB)

抵撚死,死黃狗,眾籌乞錢囉!

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2021-3-29 09:06 AM 發表
一個着all black嘅大學生嚟應徴,好似你殺佢全家咁全場黑臉
E+送殯都唔會咁著

班大學牲入到公司第一件事就係要普選老板 

黑底,一世都洗唔清。。。哈!

應屆大學畢業生對「組織暴亂」、「宣傳」、「煽惑他人」、「製造武器」、「破壞設施」、「殺人放火」、「吸毒製毒」等…………經驗豐富,理論實習並重,歡迎各恐怖組織招聘。
給應屆畢業生年青人一個反國家,反政府,反社會,通蕃賣國的機會,年青人等緊你!!!

主題標籤 #張建宗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]